Kaphattam e hányást, hasmenést okozó fertőzést, orális szex utján?

Egy hónapja húgyúti fertőzéssel és hüvelygyulladással kezeltek. Kiderült a páromnál Coli baktériumot diagnosztizáltak amire 10 napig augmentint kellett szednie. A kezelést követően orálisan is együtt voltunk. 24 órán belül, lázzal, fejfájással, hidegrázással, ájulással és haspuffadással kísért heveny vizes hasmenést és hányást kaptam. ami 24 óra után enyhült. Nem ettem romlott ételt. Csak házi készítésűt, amit a környezetemben élők is. Ők mind tünetmentesek. Az ügyeletes orvos telefonos tájékoztatása szerint valószínű vírusos fertőzés okozta a betegségemet, ami fertőző. De senki nem volt/lett beteg a környezetemben. Csak arra tudok gondolni, hogy esetleg nem tűnt el a coli baktérium az antibiotikum ellenére sem. Lehetséges ez? Ha igen mit tegyünk? Újabb szűrésre küldjem el a páromat? Vagy ha ez a fertőzési forrás kizárt, akkor mi okozhatta a betegséget, hogy el tudjam kerülni a jövőben. Előre is köszönöm a választ.

Dr. Szanyi Andrea válasza hányás témában

Kedves Kérdező!

Nem kizárható, hogy oralis szex útján fertőződhetett, nem megfelelő higiénia esetén. Ha a párjánál az antibiotikus kezelés célzottan történt és csak ezt követően voltak együtt, akkor a Coli fertőzés esélye minimális, más is okozhatta a fertőzését. A gyors lefolyás inkább vírus fertőzésre utal. Egyébként antibiotikus kezelést követően, ha a panaszok nem szűntek, akkor a kontroll vizsgálat szóba jön. Ennek eredménye adhat biztos választ a kérdésére is.

Kérdés: 2012. december 27., 20:22 ;Megválaszolva: 2012. december 28., 22:08
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
3-4 hete nagyon beteg... most eppen...
3-4 hete csak egy megfazasos tunettel kezdodott...eppen karacsonyoztam majd a szilvesztert toltottem tavol...volt egy hideg ejjel amit egy uszodaban toltottem...
calici vírus
Tisztelt doktor úr/nő! Az utóbbi két hétben családunkban hányással, hasmenéssel járó vírus fertőz. Előző héten bátyám, majd később én...
Covid19 védettség
HIV fertőzés kockázata
Veszettség