HIV, Hepatits

Tisztelt Doktor Úr/Nő! 2 napja beleléptem egy pár cm-es injekciós tűbe, amit nagy valószínűséggel az előző este hagytak ott sietve távozó droghasználók. A tű átszúrta a cipőmet, és enyhén vérző sebet okozott. Azt szeretném megkérdezni, hogy az ilyenkor ajánlott HIV és Hepatits tesztet mennyi idő elteltével érdemes megcsináltatni, hogy biztos eredményt kapjak? Szükség van-e más vizsgálatokra is? Illetve milyen óvintézkedéseket tehetek, hogy megvédjem a hozzátartozóimat? Előre is köszönöm válaszukat!

Dr. Szanyi Andrea válasza HIV témában

Kedves Kérdező!

A HIV tesztet 4-6 héttel az esetleges fertőzést követően érdemes elvégeztetnie. A Hepatitis B fertőzés átlagosan 60 nap után (30-180 nap) , a hepatitis C 50 nap után mutatható ki. A hepatitis fertőzésre a szerológiai vizsgálaton kívül az emelkedett májfunkciós értékek is utalhatnak. A hozzátartozók védelmében, ha Ön megsérülne, csak egyszer használatos gumikesztyűben nyúljanak hozzá, partnere használjon óvszert.

Kérdés: 2012. december 08., 17:15 ;Megválaszolva: 2012. december 11., 18:52
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
HIV fertőzés gyanú
ajánlott HIV-re tesztelni?
HIV/ARS 3
Tisztelt Doktornő/ Doktor Úr! Alábbi kérdésemre visszatérve: https://www.webbeteg.hu/orvos-valaszol/fertozo_betegseg/164080 Ismét visszatért a...
HIV kiegészítés
Hív fertőzés?