CMV, EBV, VCA laboreredmények

Tisztelt Doktornő/Úr! A laboreredményem: CMV IgG 123, 0! EBV IgM 21, 5 kétes + VCA IgG 182, 0 pozitív + Fáradékony, aluszékony vagyok, refluxom van. Időnként fáj a hasam, a gyomrom étkezések után. Sokszor kapok vírusfertőzést, torokfájás, orrdugulás, nátha jellegű. Pár hete hasfájással, hányingerrel mentem orvoshoz. A laboreredményemben 3-szor magasabb volt a GOT és GPT eredményem. Ezután újabb vérvizsgálat eredménye a fenti eredmények. Az interneten utánaolvastam, hogy sok embert érint, régi fertőzés, stb. Kérdésem, hogy a fenti eredmények mit jelentenek és mennyire veszélyesek? Aggódnom kell? 18 éves lány vagyok. köszönöm válaszát, üdv.

Dr. Szanyi Andrea válasza vírus fertőzésre irányuló laborleletek témában

Kedves Kérdező!

A CMV IgG lezajlott, átvészelt fertőzést jelent, csakúgy mint az EBV, VCA. A magasabb GOT és GPT valószínűleg összefügg a lezajlott CMV vagy EBV fertőzéssel. A Cytomegalovírus fertőzés illetve az Epstein-Barr vírus fertőzés(mononukleózis ) általános gyengeséggel, fáradékonysággal, emelkedett májfunkciós értékekkel jár még hetekkel a fertőzés lezajlását követően is. Egy hónap múlva a májfunkciós értékek kontrollja javasolt.

Kérdés: 2012. december 06., 16:37 ;Megválaszolva: 2012. december 11., 18:52
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Toxoplasma
Hányás, hasmenés
Zika vírus
Tisztelt Doktor Úr! 21 hetes kismama vagyok és a mai napon egy családtag kertjében elég sok csípést szereztem szúnyogtól, ami mint utóbb kiderült...
Covid19 védettség
HIV fertőzés kockázata