Tripperem van?

Üdvözlöm! A problémám az lenne, hogy a volt párom teljes kivizsgálás után az orvosi véleménye az hogy triperre van ami állítólag rá ment a veséjére és tőlem kapta el. A jelentkező tünetei az égető vizelés üledékesen, és a bőre alatti csomók. Nekem való elmondása alapján. Nálam semmilyen tünet nem jelentkezett, ami problémára adott volna okot. Az évenkénti rákszűrésem is negatív volt. Bár 8 évvel ezelött volt herpeszem a szeméremajkamon ami teljesen ki lett kezelve szakorvossal. Jóval korábban pedig lapos szemölcsöm volt az arcomon és a tenyeremen és szintén ki lett kezelve. Ezek tükrében a kérdésem az lenne hogy lehetek e hordozó, mert a volt párom azt mondja hogy igen. Ha igen, hogyan tovább és mi a teendőm? Köszönöm válaszát! H.B.

Dr. Bodnár Edina válasza tripper témában

Sajnos, igen, a nők nagyon gyakran tünetmentesen hordozzák a kórokozót. Forduljon személyesen a területileg illetékes nemibeteg gondozó intézetekhez.

Kérdés: 2012. november 28., 21:25; Megválaszolva: 2012. december 03., 11:49

Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek

Egészséges ember széklete is okozhat...
Tisztelt Dr! Egy igen szerencsétlen eset miatt írok. A kérdés teljesen komoly, bár leírva talán nem annak tűnik. Dugulást szereltem a WC lefolyó...
Lehetek-e férges a macskámtól?
Kedves Doktornő/Doktor Úr! A cicámról kiderült, hogy férges. Kis fehér rizsszem alakú férgek jönnek ki belőle. Kezelését megkezdték. A...
Toxoplasma
Hányás, hasmenés
Zika vírus
Tisztelt Doktor Úr! 21 hetes kismama vagyok és a mai napon egy családtag kertjében elég sok csípést szereztem szúnyogtól, ami mint utóbb kiderült...