HIV teszt eredmény

Barátom szeptember közepén volt nyaralni Spanyolországban, ahol egyik este egy bárban ivott egy koktélt, és onnantól több óráig filmszakadása volt. Mikor magához tért, mindene fájt és nem emlékezett semmire. Mivel ki nem rabolták (nem is nagyon volt Nála semmi) , fél, hogy más történhetett Vele. Pár héttel később, abban a szakaszban, amikor elvileg megjelennek a HIV fertőzés tünetei (kiütések, nyirokcsomó duzzadás stb.) , Ő a lehető legtöbbet tapasztalta Magán, és egyre inkább el kezdett félni, hogy baja van. Ez annyira durvult, hogy pánikrohamokat kapott és egyre jobban tudatosította Magában, hogy HIV fertőzött lett. Mivel annyira pánikolt, elküldtem egy tesztre, amikor pont 8 hét telt el az eset után. A teszt amit végeztek Rajta Bécsben: HIV Antikörper Schnelltest H1/H2 Ag/Ab COMBO. Meg tudná írni nekem, hogy ez a teszt mennyire biztos a 8. hét után? Mivel a helyen, ahol elvégezték ezt, azt mondták, hogy csak a 12. hét után mutat biztos eredményt, még mindig nagyon fél. Sok helyen viszont a legtöbb tesztnél azt olvasom, hogy már 6., 7. hét után biztosak. Akkor miért mondják az orvosok mégis a 12 hetet? Mennyire nyugodhatunk meg? A választ előre is köszönöm!

Dr. Bodnár Edina válasza HIV teszt témában

9-12. hétre alakul ki a szerológiai pozitivitás, ill. 1 pozitív teszt nem értékelhető, kell még egy megerősítő teszt. Azt tanácsolom, hogy ismételjék meg a tesztet 4 hét múlva.

Kérdés: 2012. november 19., 14:07 ;Megválaszolva: 2012. november 25., 21:39
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
HIV-teszt
Tisztel Doktor Úr/Nő A 28. napon végzett Biomerieux Vidas HIV DUO Quick (ELFA) teszt mennyire ad megbízható eredményt? Az eredmény negatív lett. A...
mennyi az esélye
Tisztelt doktorúr! Augusztus 26.án történt egy kétes nek mondható eset egy férfivel. Én október 38.án elmentem egy hív tesztre, amit elisa...
mennyi az ablakperiódus
Tisztelt Doktorúr! Szeretném megkérdezni, hogy az elisa méreux módszerével a teszt pontos vagy tévedhet, most mennyi az ablakperiódus? mindenhol...
HIV eredmény
Tisztelt Doktor Úr/Doktornő! A következő kérdéssel szeretnék Önhöz fordulni: A minap megkaptam HIV-tesztem eredményét, melyen a következő...
ELISA Biomerieux, Vironistika HIV Ab/Ag...
Kedves Doktor Úr/Doktornő! Azügyben szeretnék érdeklődni, hogy OEK által is használatos ELISA (Biomérieux, Vironostika HIV Ab/Ag) negyedik...