mennyi az esélye

Tisztelt doktorúr! Augusztus 26.án történt egy kétes nek mondható eset egy férfivel. Én október 38.án elmentem egy hív tesztre, amit elisa bioméreux módszerével szűrek, az negatív lett. Novemberben, szájban gombásodást mondott a házi.és a fogorvos is, de aq fül orr gégén kenet levétel után, baktériumot találtak, gomba nem tenyészett ki, a nyelvem fél oldala néha ég és szút, az izlelő bimbónál kicsi lila pont van. Köhögésem elmult de most ujra vissza jött. nem tudom hogy most a teszt álnegatív volt e. Ismételtem december végén, de mire meg jön az eredmény talán bele is halok. attól tartok pozitív lesz. nem tudom elég idő telt el az eset óta vagy mennyire megbízható e a teszt és mennyi az esélye hogy ne pozitív legyen.köszönöm válaszát

Dr. Pék Tamás válasza HIV teszt témában

Tisztelt Kérdező!

Az októberi teszt már kimutatta volna, ha megfertőződött, akár 28-án, akár 30-án volt, az október 38 szerintem elütés lehetett. A szájban lévő gombásodás nem az AIDS korai jele, főleg ha nem is volt gomba a szájában.

Szerintem nyugodtan várja a teszt eredményét, "ne haljon bele", mert egyébként a HIV betegség az egyik legjobban kezelhető betegséggé vált napjainkra. Téli időszakban a köhögéses betegség elég gyakori, nem kellene ebben is a HIV-et keresni.

Probáljon megnyugodni!

Tisztelettel:

Kérdés: 2016. január 04., 12:00; Megválaszolva: 2016. január 05., 10:07
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
HIV-teszt
Tisztel Doktor Úr/Nő A 28. napon végzett Biomerieux Vidas HIV DUO Quick (ELFA) teszt mennyire ad megbízható eredményt? Az eredmény negatív lett. A...
mennyi az ablakperiódus
Tisztelt Doktorúr! Szeretném megkérdezni, hogy az elisa méreux módszerével a teszt pontos vagy tévedhet, most mennyi az ablakperiódus? mindenhol...
HIV eredmény
Tisztelt Doktor Úr/Doktornő! A következő kérdéssel szeretnék Önhöz fordulni: A minap megkaptam HIV-tesztem eredményét, melyen a következő...
ELISA Biomerieux, Vironistika HIV Ab/Ag...
Kedves Doktor Úr/Doktornő! Azügyben szeretnék érdeklődni, hogy OEK által is használatos ELISA (Biomérieux, Vironostika HIV Ab/Ag) negyedik...
HIV teszt eredmény
Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! HIV tesztem eredeménye a következő lett: HIV Ag/AT meghatározása/ECLIA (Cobas) 0, 376 COI Negatív (nem reaktív...