Lyme-kór mellett szabad-e sportolni?

Tisztelt válaszadó! Szeptember közepén Lyme-kórt diagnosztizáltak nálam, miután aug. 16-án egy növekvő bőrpír, majd gyulladás után orvoshoz fordultam. Doxyciclin-t fogok előreláthatólag 30 napig szedni, mellette napi rendszerességgel probiotikumot is szedek, a szimbionta flórám egészsége miatt. Mai napig igazából panaszom nincs (fáradtság, levertség, hasmenés, láz..) A kérdésem az lenne, hogy egy hét múlva szeretnék a Tátrába menni egy pár napos túrára. Jelent a fizikai megterhelés bármilyen problémát? Gátolja a gyógyulás esélyeit, idejét? Előre is köszönöm! Tisztelettel: Gyula

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szanyi Andrea válasza Lyme kór témában

Kedves Kérdező!

Ha Önnél a kezdeti bőrjelenségből (erythema migrans) diagnosztizálták a Lyme-kórt és nincsenek általános tünetei, nyugodtan menjen túrázni. A Doxyciclinnek ismert a fényérzékenyítő hatása, így kerülje a napfényt, ami talán októberben már nem okoz nehézséget. Remélhetőleg az antibiotikumos kezelés nem okoz hasmenést a probiotikum szedése mellett, ami ténylegesen gátolhatná a szabadidős tevékenységet

Kérdés: 2012. szeptember 26., 20:59; Megválaszolva: 2012. október 01., 07:36
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Ez lehet Lyme-kór?
Kedves doktor úr! Egy elég komplex, viszonylag régóta fennálló problémával fordulok Önhöz. Tavaly novemberben egyik délelőtt nagyon rosszul...
Lyme-kór?
Tisztelt Webbeteg! 13 éves lányom lábán egy piros, kokárdaszerű foltot vettem észre. A folt 4 cm átmérőjű volt, nem növekedett. Előtte pár...
Lyme kór vérvétel eredménye
Tisztelt Doktor Úr! Kullancs csípés után kb. 6 héttel végeztettem laborvizsgálatot, melynek eredménye: IgG: 3,5 U/ml, ref.tart.:
kullancs, kézremegés
2007 óta kétszer kezeltek Lyme kórral. Most elmentem ujabb vizsgálatra /vérvétel/ az alábbi lett az eredményem: Borrelia IgM: 15, 3 Borrelia IgG: ...
Mi lehet a bajom?
Üdv doktor úr! Tanácstalan vagyok, így magához fordulok! Szóval a mondandóm a következő: Nem rég jöttem ki egy fertőzésből kb. 1...