cérnagiliszta

Tisztelt Webbeteg, 2 napja nagyon sok kb 10-20 cérnagilisztát vettem észre a székletemben. Nemcsak éjjel, hanem napközben is távoztak a végbelemen keresztül, ami nagyon viszketett. A tegnapi nap elmentem háziorvoshoz, aki Decaris tablettát írt fel 1 darabot. Az orvos szerint ez kiírtja végleg a cérnagilisztát. Az interneten a fórumokon azonban azt olvasom, hogy nem elég egyszeri kezelés, mert a peték csak később kelnek ki és azokat is kezelni kell 2 ill 4 hét múlva. Az orvos viszont erről semmit nem mondott nekem, csak hogy ezt az 1 tablettát vegyem be. Félek, hogy ez az egy kezelés nem lesz elegendő mi a véleménye erről? A Vermox készítményről is hallottam, talán az hatásosabb erre? Köszönöm válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Tomonkó Magdolna válasza bélférgesség témában

Kedves Kérdező!

Mindkét tabletta alkalmas a cérnagiliszta fertőzés kezelésére. Valóban célszerű a kezelést megismételni, bár az esetek jó részében elegendőnek bizonyul az egyszeri kezelés is. A kiújulást leginkább higiénés módszerekkel lehet megelőzni: a fehérnemű fertőtlenítése, a körmök rövidre vágása, a vakaródzás elkerülése, fertőtlenítő kézmosás, gyakran óvodások hozzák haza a fertőzést, ha kicsi gyerek van a családban, az ő székletét is ellenőrizni kell, stb.

Üdv: dr Tomonkó Magdolna

Kérdés: 2012. szeptember 20., 15:24; Megválaszolva: 2012. szeptember 22., 15:56
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Oltás és allergiáról
Lidocain-érzékenység és...
Szerológiai eredmény
Influenza oltás
Lehet poszt-COVID?