HIV fertőzés elkapható-e ilyen módon.

Tisztelt Doktor Nő/Doktor Úr! Egy ismerősöm kérdését továbbítom. Találkozott egy fiúval. A Fiú ült börtönben, ahol börtön tetoválást csináltak neki, valamilyen felmelegített tűvel. Tegnap a fiú és a lány között petting történt. Miszerint a fiú két újjal elégítette ki a lányt, A lánynak közben megvolt a havi vérzése. Illetve csókolóztak. Semmi több nem történt köztük. Az volna barátnőm kérdése, hogy egy ilyen börtön tetoválástól el lehet-e kapni HIV fertőzést, amennyiben igen és a fiú elkapta akkor a lány elkaphatta tőle a történtek után? Válaszukat előre is köszönöm. Egy aggódó barátnő

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szanyi Andrea válasza HIV témában

Kedves Kérdező!

Nem steril tűvel történő tetováláskor, ha azzal a tűvel mást is megszúrtak, nem kizárható a HIV fertőzés átvitele. Petting e formájával illetve csókolózással a fertőzés nem terjed. Javasolható, hogy a fiú menjen el HIV szűrővizsgálatra.

Kérdés: 2012. augusztus 26., 13:06; Megválaszolva: 2012. augusztus 28., 17:02
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Covid vakcináció
Echinacea cseppek és Pfizer oltás
Mikor képződnek antitestek?
Sztrók utáni Covid vakcina felvétel
Két oltás egymás után