toxoplazma IgG

Ketszer egymas utan kijott a Toxoplazma IgG 220 IU/ml. A kolineszterazam folyamatosan csokken 3400 IU/ml lett, ami valamikor 7000-s is volt. (Neha szerum bilirubin enyhen emelkedett, majfunkciok normalisak, egyszer volt a szerum vas emelkedett, de most ismet normalis) . A kettonek vajon van koze egymashoz? A majamban lenne a parazita? Mi a megoldas?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szanyi Andrea válasza toxoplasma témában

Kedves Kérdező!

A Toxoplasma IgG emelkedés átvészelt fertőzést jelez, ez hosszú évekig megmaradhat. Ha a Toxoplasma IgM normális értéket mutat, akkor Ön nem fertőzött. A kolinészteráz mérséklődése és a normális májfunkciós értékek alapján májkárosodása nincsen. A kolinészteráz emelkedés hátterében más elváltozás is állhat, mindenesetre az értékek csökkenése nem ad okot aggodalomra.

Kérdés: 2012. július 18., 11:41; Megválaszolva: 2012. július 21., 16:32
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Lehet poszt-COVID?
Nemi herpesz
Elég-e a koronavírus elleni...
3 éve hőemelkedés
Sputnyik oltási reakció