Ha már tipizáltak HPV-vel, akkor egy másik is lappanghatott már akkor vagy azóta kaptam el?

Tisztelt Doktornő/ Doktor Úr! Több, mint fél éve a rákszűrésem eredménye P3 (ASC-US ) lett, és 52-es tipusú HPV-t is diagnosztizáltak nálam. Azóta kezelésre jártam, előtte pár hónappal kezdődött a mostani kapcsolatom, ami még most is tart. Azóta is csak a párommal voltam együtt. A mostani rákszűrőm ismét P3 (ASC-US) lett, de már 51 típusú HPV-t is kimutattak az 52-es mellett. (Most fognak műteni loop konizációval.) A kérdésem az lenne, hogy az 51-es már valószínű az első tipizálásnál is bennem volt, csak lappangott? Vagy ez azt jelentheti, hogy a páromtól kaptam el (esetleg megcsalt) azóta? Ő is volt HPV vizsgálaton kb. 2 hónapja és neki nem volt HPV-je. Ha már akkor bennem volt és lappangott, akkor lehet még másfajta is előjöhet a következő időkben? Eléggé megijedtem, és össze vagyok zavarodva. Teljesen váratlanul ért, hogy hiába igyekszem meggyógyulni csak úgy előjöhet egy másik típus is... Válaszát előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza HPV témában

Korábban az a HPV törzs megvolt-e, arra nehéz válaszolni.

Viszont a leírtak alapján szövettani vizsgálat mérlegelése szükséges, gyulladásellenes kezelés után.

Kérdés: 2012. június 26., 19:03; Megválaszolva: 2012. június 28., 14:42
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Tényleg csak Covid, vagy valami...
Védőoltás Meningococus
Karantén, Immunrendszer, ovikezdés
Covid teszt oltás előtt
Covid vakcina