HPV szemölcs lehet a talpamon és végbelemnél?

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Azzal kezdeném, hogy pár hete észleltem a talpamon tyúkszemhez hasonló bőrkeményedést, melyre tyúkszemtapaszt kezdtem el használni, ahogy olvasgattam ebben a témában (és ahogy levált a bőrkeményedésem is) az derül ki számomra, hogy ez valószínű nem is tyúkszem hanem valamilyen szemölcs! Ugyanis kis fekete pöttyök vannak "benne"! Nyugtalan lettem emiatt, hisz ezeket a szemölcsöket sok helyen a HPV-hez kötik!? Igaz ez? HPV tüneteiről leggyakrabban szemölcsökről írnak.. Aggodalmam másik oka, hogy viszonylag nem olyan rég vettem észre a végbél nyílásomnál (nem a külsején, hanem egy picit beljebb) egy apró kis akár "szemölcsnek" is nevezhető rózsaszín kis dudort, egy igen apró "hús darabocskát! " Máshol nem találtam, tehát a nemi szervemen illetve annak környékén nem találtam ilyet! Csak azt az egyet! Nagyon zavaró hogy ott van! Vagyis pontosabban a tudat, hogy az ott van, hisz nincs vele semmi, nem fáj vagy ilyesmi! Nem tudom most pontosan kihez forduljak ezzel a problémával, vagy hogy kell e kezelni! A talpamon lévő szemölccsel bőrgyógyászhoz fogok fordulni, remélem azt a problémámat ő meg tudja oldani! Ezek alapján mit mondana Ön a feltételezett HPV gyanúmra? Vagy mástól is lehet "ott" az a dudor? Egy másik kérdésem az lenne, hogy a HPV-t a nőgyógyászati vizsgálat, tehát a cytológia vizsgálat nem mutatja ki? Mert nem rég, február végén voltam vizsgálaton és azt mondta a nőgyógyászom, hogy minden rendben van, sőt egy tenyésztésre is elküldte a kenetemet és semmi ezzel kapcsolatosat nem mondott! (A tenyésztés eredményére: Escherichia coli és Enterococcus sp. kaptam augmentint és mycosist! ) Kiegészítésképpen azért annyit hozzá tennék, hogy elég monogám életet folytatok, hisz a párommal 5éve együtt vagyunk! Örülnék, ha nem a HPV okozná ezeket a problémáimat...:) Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza szemölcs témában

Kedves Kérdező!

A talpán lévő szemölcsöt okozhatja HPV, de ennek a virusnak rengeteg alfaja van, nem valószínű, hogy máshol, intimebb területen is megfertőzte volna. A végbélnyílás mellett található csomó esetében felmerül az aranyér lehetősége. Ebben az esetben lágyítsa a székletét, igyon sok folyadékot, táplálkozzon rostdúsan, és foyasszon probiotikumot. A csomót aranyér elleni kenőccsel lehet kenni.

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2012. május 20., 22:48; Megválaszolva: 2012. május 22., 01:31
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
STD lelet értelmezése/kérdések
Tényleg csak Covid, vagy valami...
Védőoltás Meningococus
Karantén, Immunrendszer, ovikezdés
Covid teszt oltás előtt