• nyaki nyirokmirigy duzzanat

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Dr, Nő/Úr! 17 éves fiam nyakán mindkét oldalon már régóta érezhető duzzanat.Elmentünk UH-ra, ahol azt írták, hogy a nyaki regiokban mindkét oldalon számos reaktív nyirokcsomó észlelhető.Egyéb kóros elváltozás nincs, nyálmirigyek épek és a pajzsmirigy is jó. A Dr.nő szerint jól védekezik a szervezete! elmentünk azért vérvételre ahol a következő értékek lettek egy csillagosak: Alk.foszfatáz:154/U/I, NEUT:42, 7% LYMPH:45, 4 % MONO: 9, 9 % MCHC:36, 2 g/dl. Mi ezek után a teendőm..menjek-e még vele el esetleg fül-orr gégészhez? Mitől lehet ez a duzzanat és rosszra kell e gondolnom! Köszönöm előre is megtisztelő válaszát! Üdvözlettel! Egy aggódó anyuka 46.

        Svábhegyi Gyógyintézet válasza a nyirokcsomó témában

        Kedves aggódó Anyuka! A reaktiv nyirokcsomók a nyakon felső légúti gyulladásos megbetegedések következményei. Mindenféleképpen javasolt f-o-g szakvizsgálat. Érdemes megnézni a torkát, (van-e mandulája, milyen gyakran fáj) az orrát, hogy kap levegőt, orrdugulás, orrfolyás van, éjszaka hogy veszi a levegőt. Chr. tonsillitis, adenoiditis, melléküreg gyulladás kisérője is lehet. Egyébként lezajlott virusfertőzés utáni maradványállapot is lehet, egyéb tünet nélkül. Ugyanis minden egyes felső légúti hurut a nyaki nyirokcsomók megnagyobbodásával járhat. Üdvözlettel, dr Krasznai Magda Svábhegyi Gyógyintézet www.svabhegy.eu


        Svábhegyi Gyógyintézet
        Gyermekgyógyászati partnerünk Itt kérdezhet

         Svábhegyi Gyógyintézet

        Kérdés: 2012. április 01., 17:35; Megválaszolva: 2012. április 02., 20:21

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        két napja vettem észre a képen látható piros foltot