• Nyirokmirigy duzzanat

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        T.Doktor úr/nő A problémám 4 napja kezdődött:Elkezdett megduzzadni a bal oldali nyaki nyirokmirigyem,majd rá egy napra az összes fogínyem is felduzzadt elég erős fájdalommal.éjszakánként hol izzadok,hol fázom.a baloldali bölcsességfogam fogínye annyira felduzzadt hogy rálóg a fogamra és nemtudok tőle enni.valamint a nyelvemen is apró duzzanatok jöttek.tegnapelőtt elmentem a háziorvosomhoz aki Dalacin 150Mg gyógyszert írt valamint egy ecsetelőt a fogínyemre.rossz fogam nincs és nemis volt soha.a fogínyduzzanat már később jelentkezett.ezt használom viszont már ott tartok hogy éjjel nemtudok aludni,a nyirokcsomó előtt az állkapcsom alatt is lett egy nagy duzzanat valamint a jobboldali nyirokcsomó is ugyanígy kezd feldagadni.már a nyelés is fáj,ha csak levest próbálok enni elmegy az étvágyam 2 falat után.Kérem segítségét mert érzem hogy az evés hiánya miatt gyengülök és lassan dolgozni se tudok elmenni.Olvastam valahol hogy erős testmozgástól is megnagyobbodhat a nyirokcsomó?Mert rendszeresen járok futni.Előre is köszönöm válaszát. Kovács József

        Dr. Szanyi Andrea válasza a fogíny duzzanat, nyirokcsomó megnagyobbodás témában

        Kedves Kérdező! A fogínygyulladás következménye lehet a nyirokcsomó duzzanat, fájdalom. Javaslom, amennyiben nem múlt el, keressen fel fogorvost vagy szájsebészt, vérkép vizsgálat is javasolt. A Dalacin elvileg megfelelő antibiotikum a gyulladásos tünetek megszüntetésére. A testmozgással a panasza nincsen összefüggésben. Az étvágytalansághoz az antibiotikum is hozzájárulhat.


        Dr. Szanyi Andrea
        belgyógyász, háziorvos, geriáter Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szanyi Andrea
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. december 08., 03:44; Megválaszolva: 2011. december 11., 17:22

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés