Hirdetés
      • Mekkora az esélye?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves doktor úr/doktor nő ! Én egy meleg fiú vagyok, és bizalommal fordulok önhöz az alábbi kérdésben. Régebben volt 1 viszonyom egy nálam alig idősebb fiúval, de csak orális szex volt, vagyis (ha szabad így kifejeznem magam) ő csinálta nekem, vagyis én nem neki. Azt szeretném megkérdezni hogy mekkora az esélye így hogy elkapjam a HIV vírust? Megkérdeztem többször is őt, azt mondta hogy nem aids-es, mert hogy a munkája stb (egy hajón dolgozik). Viszont a szorongásom miatt annyira erős bennem a gyanakvás és a legrosszabb dolgok bekövetkeztétől való félelem, hogy egyszerűen már majdnem sírtam amikor a TV-be épp ma bemondták hogy kb 5ezer HIV fertőzött él Magyarországon. Nem tudom hogy a többségük drogos-e (mert a közös tűtől a legkönnyebb elkapni) de nagyon félek. A szorongás majd megöl. Maga szerint mekkora így az esélye a HIV vírus elkapásának? Vagy ha rám "élveztek"? (nem szájba, csak a hasamra) Félve várom a válaszát és előre köszönöm a segítségét, András

        Dr. Csuth Ágnes válasza a HIV témában

        Kedves András! Nagyon minimális az esélye, hogy orális szex passzív résztvevőjeként elkapd a HIV-vírust. Erre akkor van esély, ha a partnered szájában vérző seb van, 1%-nál is kisebb az esély. De látom a leveled alapján, hogy nagyon szorongsz, ezért azt tanácsolom, hogy csináltass egy anonim HIV tesztet, így biztosan megnyugszol, ha saját szemeddel látod az eredményt! Ha a partnered előéletében nem vagy biztos, vagy felmerül a fertőzöttség gyanúja, mindig használj óvszert, nem ciki, saját magad védelme a legfontosabb! Jó egészséget!


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. november 30., 22:12; Megválaszolva: 2011. december 01., 11:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés