Fejgörcs videó, filmnézés közben

Tisztelt Doktor Úr/Hölgy! Már több alkalommal észrevettem, hogy amikor olyan videót vagy filmet nézek, ahol gyors kameraváltások követik egymást, esetleg villódzó fények is megjelennek, iszonyatos fejgörcs tör rám, hányingerrel kísérve. Tegnap este volt eddig a legrosszabb. Dokumentum (horror) filmet néztem, amiben a kamerás "menekült", ezért nagyon gyorsan váltakoztak a képkockák, nem volt "egyenletes" a felvétel. Több, mint egy órán keresztül iszonyatos fejgörcs tört rám, olyan érzés volt, mintha az agyam görcsölne, és mellé nagyon erős hányinger tört rám, csak Deadalon segített. Mi lehet az oka? Egyéni, egyedi a problémám, vagy ez egy szokványos dolog? Esetleg valami nagyon súlyos betegség tünete? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bessenyei Mónika válasza fejfájás témában

Kedves Kérdező!

Nagy valószínűséggel fényérzékenysége van (fotoszenzitivitása) , melyre jellemző, hogy változó fények hatására az agy tarkólebenye fokozott ingerületbe jut, ez váltja ki a fejfájást, szédülést. Neurológiai vizsgálatot javasolnék Önnek, hogy kizárják azt, hogy nincs e olyan epizódja is, ami hasonlóan kiváltódó epilepsziás rosszullétre utalna. Ha ez nem igazolódik, akkor csak kerülnie kell a hasonló fényeffektust, vagy pedig lámpafénnyel tompíthatja a hatást ha TV-t néz és akkor a minta kevésbé kontrasztos volta miatt nem váltódik ki a panasza.

Kérdés: 2011. szeptember 25., 09:45; Megválaszolva: 2011. szeptember 27., 17:45
Kérdések és válaszok: Fejfájás, migrén
Állandó fejfájás, mit tegyek?
MR lelet értelmezés
Fejfájás
Tisztelt Doktor Úr! Napok óta fáj a fejem hátul jobb oldalon. Középtájt. Egyfajta nyomást érzek. A vérnyomásom magas, szedek rá gyógyszert...
Gyermekkori migrén
Tisztelt Doktornő/Doktor úr! Kisfiam most februárban lesz 12 éves. Panaszai tavaly szeptemberben kezdődtek: reggelente 2-3 napon keresztül...