Gyógyszer tolerancia?

5 éve van migrénem. Először 1-2 havonta jelentkezett kevésbé volt intenzív a fájdalom. Az évek során besűrűsödött, mára már hetente 1-2 alkalommal jelentkezik. Sötéten látás, hányinger, bágyadtság, ájulás és nagyon erős fájdalom a tünetei. Fájdalomcsillapítót szedek rá évek óta. Először csak gyengébb ibuprofen tartalmú vény nélküli fájdalomcsillapítókat szedtem. Aztán egyre erősebbet kellett beszednem, egyre nagyobb mennyiségben. Általában Cataflamot vagy algo pyrint szedek, elég nagy mennyiségben. Azonban ezek sem hatnak, akármennyit veszek is be belőle. Inkább csak a mellékhatások jelentkeznek, és a gyomrom kezd érzékennyé válni, sokszor fáj.Lehetséges hogy gyógyszer tolerancia alakult ki és ezért nem hatnak a fájdalomcsillapítók? Milyen egyéb megoldás van a migrén tüneteinek csökkentésére? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bessenyei Mónika válasza fejfájás témában

Kedves Kérdező!

Valószínű, hogy már nem csak migrénes fejfájásról van szó, hanem a fájdalomcsillapítók által kiváltott úgynevezett másodlagos fejfájásról is. Vannak már a migrén megelőzésében jól használható szerek, ezt neurológiai szakrendelésen tudják Önnek javasolni. De először le kell szoknia a rendszeres fájdalomcsillapító használatról.

Kérdés: 2011. január 26., 21:40; Megválaszolva: 2011. február 03., 23:55
Kérdések és válaszok: Fejfájás, migrén
Állandó fejfájás, mit tegyek?
MR lelet értelmezés
Fejfájás
Tisztelt Doktor Úr! Napok óta fáj a fejem hátul jobb oldalon. Középtájt. Egyfajta nyomást érzek. A vérnyomásom magas, szedek rá gyógyszert...
Gyermekkori migrén
Tisztelt Doktornő/Doktor úr! Kisfiam most februárban lesz 12 éves. Panaszai tavaly szeptemberben kezdődtek: reggelente 2-3 napon keresztül...