Fejfájás, fülzúgás: milyen terápia javasolt?

Koponya MR vizsgálat (Magnevist) Az agyállományban a FLAIR sequnetiakon elsősorban a frontális fehérállományban és részben suborticalisan néhány apró 2-3 mm-nyi jelintenzív gócocska figyelhető meg. A külső liquorterek normális tágasságúak, kamrarendszer úgyszintén. Az interhaemispherialis résben, részben jelszegény, részben S alakú keskeny jelintenzív sáv figyelhető meg. Kontrasztanyag halmozást követően, halmozás nem jött létre. A kontrasztanyagos scanek szerint a jobb oldalon a bulbus veane jugularis néhány mm-el magasabban áll az ellenoldalihoz viszonyítva. Orvosi vélemény: Néhány apró ischaemias vascularis fehérállományi laesio. Az interhaemispherialis résben leírtak részben meszesedésnek, részben zsírlerakódásnak megfelelőek. A bulbus venae jugularis magas állása variationak tekinthető. Tisztelt Doktornő/úr! A fentebb leírt leletek okozhatnak-e állandó fejfájást, és fülzúgást? Ha igen, milyen terápiát ajánlana? Ha nem, milyen vizsgálatot ajánlana? A vérnyomásom 120-130/70-80. Megtisztelő válaszát köszönettel fogadnám. Szabadkai.

WEBBeteg szakértő válasza fejfájás témában

Kedves Kérdező!

A fejfájásos panaszok mögött a leírt kis fehérállományi laesiók, melyek az idegrostok vérellátási zavar miatti károsodásából adódnak, nagy valószínűséggel nem állhatnak. Nem írta meg a fülzúgásának oldaliságát, ha jobb oldali a leírt véna fejlődési variációja felelős lehet érte. A fejfájásnak és fülzúgásnak is számtalan oka lehet, a kettőt együttesen okozó betegség a vérnyomás alacsony vagy magas volta lehet. Érdemes lenne még fülészeti vizsgálatot, agytörzsi kiváltott válasz vizsgálatot végeztetni, mellyel a fül illetve agytörzsi eredet elkülöníthető lenne. Emellett 24 órás vérnyomás monitorizálás is megfontolandó. A kezelés az eredmények függvénye.

Üdvözlettel: Dr. Bessenyei Mónika, neurológus

WEBBeteg szakértő
Dr. Bessenyei Mónika, neurológus
Kérdés: 2009. augusztus 08., 21:31 ;Megválaszolva: 2009. augusztus 08., 21:31
Kérdések és válaszok: Fejfájás, migrén
Fejfájás és szédülés
Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Tavaly augusztusban egyik nap arra ébredtem, hogy szédülök és fáj a fejem. Mindkét tünet folyamatosan fennállt és...
Fejfájás oka
Fej nyomás érzés,koncentráció...
Állandó fejfájás, mit tegyek?
MR lelet értelmezés