Napok óta fáj a tarkóm fejem

Kedves Szakértő!

 

Már hónapok óta fáj a fejem szemből nézve jobb, magamnak a bal oldalon hátul, a tarkómtól pár centire felfelé. Mindig ebben az egy pontban szúr a fejem és kisugárzik nagyobb területre is. Fejfájásom fokozódott, mikor egyik ismerősöm meghalt agydaganatban és egyre gyakrabban foglalkoztata a téma, és félek nekem is agydaganatom van.

20 éves vagyok. Főiskolára járok, elég stresszesek a mindennapjaim. Kollégiumban lakom, ami körút mellett van és kollégiumi movoltjából következve nagyon zajos. Valamint elég sok konfliktusom volt egyik szobatársammal, és a vezetőséggel. E miatt nem szívesen vagyok a kollégiumban.Februárban voltam szemvizsgálaton és azóta szemüveges vagyok (távolra 0, 25) . Szinte mondig rajtam van, mert nagyon zavarnak a fények, főleg a neon. Mikor egy hétig otthon voltam, nem fájt a fejem.

Már szinte kívülről fújom az agydaganat tüneteit. És nem változott meg a személyiségem, aluszékonynak sem vagyok mondható (8 óránál nem aludtam többet egy huzamban már régen, de olykor délután alszom egy-két órát) , fekvéskor enyhébb a fejfájásom és köhögéskor, tüsszentéskor sem erősödik fel. Van olyan nap, mikor fürdéskor ha becsukom a szememet szédülök egy kicsit, de nem kell megkapaszkodnom ilyenkor. Elmúlik ha hosszabb idejig van csukva a szemem.

Márciusban kezdtem el a 90 napos diétát, mert a februári szemvizsgálatom során a doktornő azt mondta, hogy szememben 1-2 mm-es eltérést lát ahajszálereknél. ELőtte már mértük a vérnyomásomat és olykor magas volt. Ezért vágtam bele. Azóta 8 kilót leadtam, de nem tudom biztosan, hogy megszűnt e  a magas vérnyomás vagy sem.

Körülbelül 2 hónapja kezdtem el egy új fogamzásgátló (Belara) szedését.

 

Kérem adjon valamilyen tanácsot! Úgy vélem lehet, hogy ha nincs komoly bajom, és ezt egy szakember mondaná nekem, akkor azt elhinném és megnyugodna a lelkem is és talán megszünnének a bajaim is.

Kérem segítsen!

Egy aggódó 20 éves lány.

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg Szakértő válasza fejfájás témában

Kedves Kérdező!

A tünetei alapján leginkább nyaki gerinc eredetű fájdalomra gondolnék, a sok ülés, a nem megfelelő tartás következtében a nyakizmok "merevsége" okozhatja a fejfájását, de a stressz is provokálhatja. Mivel egyéb tünete nincs, komolyabb problémára nem gondolnék. Próbáljon meg lazítani, gerinctornát végezni, masszázsra járni. HA erre fejfájása nem szűnik, keressen fel egy ideggyógyászati szakrendelést. A vizsgálata nélkül ennél pontosabbat mondani a leírtak alapján nem lehet.Üdvözlettel: Dr. Bessenyei Mónika, neurológus

Kérdés: 2009. május 19., 22:26; Megválaszolva: 2011. október 03., 12:04
Kérdések és válaszok: Fejfájás, migrén
Állandó fejfájás, mit tegyek?
MR lelet értelmezés
Fejfájás
Tisztelt Doktor Úr! Napok óta fáj a fejem hátul jobb oldalon. Középtájt. Egyfajta nyomást érzek. A vérnyomásom magas, szedek rá gyógyszert...
Gyermekkori migrén
Tisztelt Doktornő/Doktor úr! Kisfiam most februárban lesz 12 éves. Panaszai tavaly szeptemberben kezdődtek: reggelente 2-3 napon keresztül...