Furcsa érzések a fejben

Tisztelt Doktornő! A következő panasszal fordulnék Önhöz: 2021.03.14-én megkaptam az első AstraZeneca védőoltásom. Az oltást követően nem voltak komoly panaszaim, de nagyjából egy héttel utána elkezdett fájdogálni a fejem. Először még csak éppenhogy, viszont minden nappal egyre erősödött a fájdalom. Pár nap után eljutottam oda, hogy már elviselhetetlen volt, nem segítettek a vény nélük kapható gyógyszerek és mikor már alvásból is felébredtem rá, bementem az Uzsoki utcai kórház sürgősségi osztályára. Ott már annyira fájt a fejem, hogy bármilyen intravénás fájdalomcsillapítót kaptam nem segített. A vérvétel emelkedett D-dimer szintet mutatott (3,99) , ezért csináltak egy koponya MR vizsgálatot, ahol érfestést is végeztek. Az MR negatív lett, de az orvosok szerint nem normális egy ilyen mértékű fejfájás, ezért elküldtek nyaki carotis ultrahang vizsgálatra, ami szintén nem igazolt trombózist. Ez után megvizsgált egy neurológus doktornő aki organikus eredetet nem talált a fejfájás mögött, viszont az orvosok nem elégedtek meg ennyivel, befektettek a neurológiai osztályra ahol 2 napot voltam és további vizsgálatokat végeztek. Egy másik neurológus doktornő is megvizsgált és szemészetre is elküldtek, minden vizsgálat negatív eredményt adott. Ez után a főorvosnő végül azt mondta, hogy nyugodjak meg mert nincsen szervi elváltozás és vérrögöt sem találtak, szerinte ez a védőoltás mellélhatása volt, így írt fel fájdalomcsillapítókat és hazaengedett. A kérdésem az lenne, hogy bár a fájdalom jelentősen enyhült, szinte már nem is fáj a fejem, de folyamatosan furcsa érzéseket érzek a fejemben. Hol ilyen nyomásérzést, mintha víz lenne benne és feszítené a fejemet, hol ropogó, recsegő érzést. Ezt egyébként a kórházban is jeleztem, ott is éreztem ezt és azt mondták, hogy próbáljak meg pihenni. Ez az érzés leginkább délután és este jellemző és azt vettem észre, hogyha pl. kimegyek a levegőre kifejezetten jobb, de éjszaka szörnyű. Mióta hazajöttem a kórházból a fájdalom enyhült de ez az érzés megmaradt és szinte minden éjszaka felébredek erre a recsegő érzésre. A kérdésem az lenne, hogy a doktornő szerint ez el fog múlni idővel? Kizártak minden "komoly" betegséget? Vagy tovább kellene ezzel mennem? De azt sem tudom hogy hova mehetnék, hiszen a neurológiai és fizikális vizsgáltok nem igazoltak eltérést, kifejezett fájdalmam pedig már nincsen, már fájdalomcsillapítót sem szedek, csak ezek a furcsa érzések a fejemben. Korábban sosem fordult még ilyen elő velem és nem vagyok fejfájós típus. Előre is köszönöm a választ!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szabó Zsuzsanna válasza fejfájás témában

Tisztelt Kérdező!

Kellemetlen tünetei, amennyiben még jelen pillanatban is fenn állnak, véleményem szerint mindenképpen további megnyugtató pontosításra szorulnának diagnosztikusan, főleg hogy ez az életminőségét rontja. Javaslom, hogy keressen fel amennyiben elérhető önhöz közel, területileg illetékes fejfájás ambulanciát, vagy fejfájás centrumot. https://fejfajas-tarsasag.hu/info.aspx?sp=17 Ide háziorvosa tudja beutalni.

Továbbá érdemes lenne ennek az érzésnek amit tapasztal a pontosítása, tehát "hallja" ezt a recsegést, esetleg a fülében (mintha abba ment volna víz - ezesetben fül orr gégészeti vizsgálat jöhetne esetleg szóba) vagy más jellegű a panasz, inkább fájdalom jellegű és kíséri valamilyen egyéb érzés, pl.szorító, nyomó érzés a fej bármilyen pontján? Esetleg milyen más szavakkal tudná leírni a panaszt? Mi provokálja az érzést (pl a fekvés? írta, hogy esténként jelentkezik többször) illetve enyhül e másra is mint a friss levegő? Ezeknek a további pontosítása segíthetne az egyéb diagnosztikus utak megtalálásában.

Mielőbbi jobbulást kívánok, üdvözlettel Dr Szabó Zsuzsanna

Kérdés: 2021. április 06., 10:05; Megválaszolva: 2021. április 06., 22:22
Kérdések és válaszok: Fejfájás, migrén
Stroke elképzelhető?
Kedves Dr. Kerekes Éva! Tavaly December-től Január elejéig szinte minden egyes nap fájt a fejem. Fokozatosan épült ki. Először, pár napig kb 10...
mediális falon 5 mm-es T2...
Tisztelt Dr nő! Lányom 19 éves fejfájása miatt Mr vizsgálaton voltunk. A jobb sinus maxillaris területen a mediális falon 5 mm -es T2...
Fej nyilallás
Tisztelt Doktornő! Mindig is fejfájós voltam, volt olyan időszak, hogy hónapokig mindennap fájt a fejem a felkeléstől a lefekvésig. Mivel...
Fejfájás,pánik
Jó napot kívánok! Egy 24 éves hölgy vagyok. Olyan kérdèsem lenne hogy mitől lehet az hogy elől a homlokomnal illetve a szemoldokom fölött faj a...
Van-e egyéb teendőm?
Tisztelt Dr.Nő! 2021.08.31-én pánikrohammal erkeztem a sűrgősségi osztályra,ahol azt mondták adnak egy nyugtatót... Voltam magán úton ...