• Mégiscsak agydaganat?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Köszönöm a válaszát. Tegnap elmentem magán neurológushoz. Megvizsgált fizikailag fekve-állva, doplerrel is a nyaki ereket, ő nem talált eltéréseket, de mondtam neki hogy hipohonder vagyok, ezért azt mondta csináljunk egy CT és BAEP vizsgálatot, a kettő együtt van olyan jó mint egy MR. Doktornő is így gondolja? Ma elmentem házirovoshoz is, aki nem gondolna agydaganatra, inkább vírus és front együttes hatására. Kérte nyújtsam ki a nyelvem, arra azt mondta kissé oldalasan van ( vagy valami ilyesmi) de szerinte nagyon kevés ember tudja egyenes nyújtani a nyelvét. Valamint követnem kellett az újját, és újra kellet kezdeni, de mondott rá semmit, hogy miért, nem is tette szóvá. Lehet az ő szeme fáradt el, kérte inkább a tolla végét kövessem. Azt monmdta menjem el füll orr gégészetre, és max még szemészetre. MI Doktornő véleménye erről? A tegnapi vizsgálat után kissé megnyugodtam, a neurológus szerint nincs daganatom. Végre az első nap volt, hogy a fejem sem fájt. Délutánra mintha elfáradt volna a szemem, nem homályosan láttam, hanem fáradtan. Fejbőröm enyhén zsibbadt párszor (beképzelem?) és fájt a bal kezem ma, és a jobb sípcsontom tegnap. Picit szédültem este is, ma is, de tényleg nagyon enyhén. (stressz, idegeskedés?) Lehet ennek bármi köze az agyhoz? Kérem, ne haragudjon a túlaggódásomért, csak nem szeretnék 30 évesen agydaganatban meghallni. Továbbra is azt mondja Doktornő, hogy nem valószínű komoly baj? köszönöm válaszát.

        Dr. Kerekes Éva válasza a fejfájás témában

        Tisztelt Érdeklődő! Remélem,hogy nincs semmi baj. Az agydaganatos betegnek nincs ilyen sok panasza.. A koponya CT alkalmas arra, hogy a daganatot kizárja. Utána meg fog könnyebbülni, és a fejfájás elviselhető lesz. A szemfáradás viszont reális panasz, már nem emlékeszem, járt a szemészeten, de érdemes lenne, mert az szemizmok elfáradása is okozhat fejfájást. Gyógyulást kívánok!


        Dr. Kerekes Éva
        neurológus, gyermekneurológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Kerekes Éva
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2019. március 05., 18:34; Megválaszolva: 2019. március 06., 23:33

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Főorvos Asszony! 2 kérdést tettem fel Önnek Agydaganat miatt, melyekre Doktornő megnyugtatóan válaszolt. A következő a fejlemény: 2 neurológus vizsgálatai alapján negatív BAEP vizsgálat negatív Szemészet negatív ( szemnyomás...
        Tisztelt Doktornő! Köszönöm a válaszát. Tegnap elmentem magán neurológushoz. Megvizsgált fizikailag fekve-állva, doplerrel is a nyaki ereket, ő nem talált eltéréseket, de mondtam neki hogy hipohonder vagyok, ezért azt mondta csináljunk egy...
        Tisztelt Doktorúr/Doktornő! Lassan 3 hónapja kezdődő, fokozódóan erősödő fejfájásban szenvedek. Mindig ugyanazon a helyen /jobb oldalt, kicsit lejjebb a fejtetőtől/, ugyanúgy fáj, feszítő és iszonyatosan szúró. Sokszor fájt régebben...
        Kedves Doktornő! Elmentem önszántamból egy koponya nativ MRI vizsgálatra, mert sokat fáj a fejem tompán (szorongás, enyhe pánik sok stressz ér). Az alábbi eredményt kaptam, ami nagyon megijesztett, hova forduljak vele? Merre tovább? "Átlagos...
        Tisztelt Doktornő/Úr! Férjem néhány hónapja jobb oldali homloktájéki fájdalomra/zsibbadásra panaszkodik (szem felett). Járt többször neurológus ál, fogászaton, CT-n, illetve MR vizsgálaton. Kapott izomlazító gyógyszert (Mydeton) két...
        Jónapot! 4 hónappal ezelőtt voltam koponya MR vizsgálaton fejfájás miatt! Nem találtak semmit. Több mint 2hete homlokomnál fáj a fejem vagyis szúr. A fejfájásom nem egész napos hanem este és reggel fáj. Pár nappal ezelőtt a jobb lábam...
        Kedves Doktor! 25eves no vagyok! Szeptemberben voltam koponya MR vizsgálaton kontraszt anyag nélkül ami negatív lett. 2hete fáj a fejem a homlokomnal főleg reggel és este, és 2hettel ezelőtt ha vízszintesen feküdtem vagy vízszintesen forogtam...
        Kedves Dr. Nő, Ma voltam a háziorvosomnál mert másfél hete fáj a fejem. A fejfájás területe, időtartama és mértéke változó. (Ma pl. már fejfájással ébredtem) Fájdalomcsillapitó hatására mérseklődik vagy el is múlik. Sokat zsibbad...
        Üdvözlöm! egy hete körülbelül minden nap fáj a fejem, és szédülök, van mikor egyoldalon, van mikor hátul nyomó jellegűen, vérnyomás ingadozás is volt ez idő alatt, de most már nincs.A háziorvos relpax ot irt felt, mert azt mondta ez...
        Üdvözlöm Minden reggel fejgörcsel ébredek mintha hullámokban gyenge áram sugározna a fejemben Ami elmúlik az ébredés után de a hátsó tarkómon gyenge fájdalmat érzek megjegyzem sok a vérzsírom amire gyógyszert szedtem de le áltam vele mert...