• Agydaganat állhat a tartós fejfájás hátterében?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Dr. Nő, Ma voltam a háziorvosomnál mert másfél hete fáj a fejem. A fejfájás területe, időtartama és mértéke változó. (Ma pl. már fejfájással ébredtem) Fájdalomcsillapitó hatására mérseklődik vagy el is múlik. Sokat zsibbad a vállam és a jobb kezem, de orvosom szerint nincs összefüggésben a zsibbadás a fejfájással.Kezelt szorongásos betegségem és hashimotom van (dulseviat, l-thiroxint szedek) e területeken én úgy érzem jól vagyok. Háziorvosom mégis stresszre gyanakszik. Ön szerint is megnyugodhatok, hogy nem agydaganat vagy menjek tovább?

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a fejfájás témában

        Kedves Kérdező! Szorongó betegek kellemetlen fejfájás, és egyéb testi panasz hátterében gyakran küszködnek azzal a rossz gondolattal, hogy valamilyen súlyos agyi betegségük van. Ezek a félelmek tovább ronthatják a pszichés állapotukat is.Igen gyakran képzelnek agydaganatot, de stroke, vagy sclerosis multiplex is tárgya lehet ezeknek az indokolatlan, kóros pszichés állapot okozta aggodalmaknak. Természetesen meg kell vizsgálni, van e bármi alapjuk ezeknek a feltételezéseknek, ezért az orvosi vizsgálat elengedhetetlen lenne.Tapasztalatom szerint sok, amúgy felesleges koponya CT és MRI vizsgálat történik ilyen esetben.Negatív eredmény jó hatású lehet, de az is előfordul, hogy a betegek aggodalmai ennek ellenére is fennmaradnak. Az Ön esetében egyelőre magam is a stresszes életmód megváltoztatását javasolnám. Minden jót kívánok. Üdvözlettel:Dr.Szappanos Zsuzsanna

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2018. december 13., 21:49; Megválaszolva: 2018. december 16., 06:57

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Érdekes fejfájást tapasztalok. A fejem tetején érzem ezt az érzést és olyan mintha belülről nyomná valami a fejem Kb 3 hónapja van ez a fejfájás szerűség,de hogyha állatokkal vagyok vagyis jól érzem magam akkor nem tapasztalom ezt az...
        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Egy héten 4 alkalommal konditerembe jàrok, amikor pedig nem olyankor 2 alkalommal futni szoktam. 2 hete jelentkezett először, hogy amikor nagy súllyal guggoltam nagyon erős lüktető fejfájás jelentkezett, aki korábban nem....
        Kedves doktor úr/doktor nő! Olyan kérdéssel fordulnék õnhöz, hogy kB 1, 5 hónapja minden nap nyakfájással küszködök, amihez fejfájás is társul. A nyakam mozgatásra ropog, hol a fejem, hol a nyakam fáj jobban. A fejem változó helyeken...
        Tisztelt Főorvos Asszony! 2 kérdést tettem fel Önnek Agydaganat miatt, melyekre Doktornő megnyugtatóan válaszolt. A következő a fejlemény: 2 neurológus vizsgálatai alapján negatív BAEP vizsgálat negatív Szemészet negatív ( szemnyomás...
        Jobb oldalt hátul be nyilal a fejem naponta többször is már 2napja. Benyilal akkor fáj aztán elmúlik es van hogy 2perc mulva jön a következő van hogy 1óra mulva. Mitől lehet?
        Tisztelt Doktornő! Köszönöm a válaszát. Tegnap elmentem magán neurológushoz. Megvizsgált fizikailag fekve-állva, doplerrel is a nyaki ereket, ő nem talált eltéréseket, de mondtam neki hogy hipohonder vagyok, ezért azt mondta csináljunk egy...