Stroke elképzelhető?

Kedves Dr. Kerekes Éva! Tavaly December-től Január elejéig szinte minden egyes nap fájt a fejem. Fokozatosan épült ki. Először, pár napig kb 10 percig fájt (iszonyú erősen, új keletű fejfájás) a jobb oldali halántékom környékén. Utána általában csak úgy múlt el ha el tudtam aludni. Semmilyen gyógyszer nem használt az ég világon. Érdeklődni szeretnék, hogy ez lehetett stroke, vagy TIA? Vagy nem valószínű? Így eszembe jutott, és kicsit megijedtem, mert olvastam már sok olyat, hogy nem is tudták az emberek hogy stroke-juk volt, csak később jöttek rá egy rutin vizsgálaton. 23 éves férfi vagyok. Előre is köszönöm a válaszát! Minden jót!

Dr. Kerekes Éva válasza Fejfájás témában

Tisztelt Érdeklődő!

Biztos hogy nincs stroke-ja, és TIA sem volt, ez utóbbi nem jár fejfájással, idősebbek betegsége, magas vérnyomás és cukor-illetve szívbetegség talaján alakul ki. Az igazi stroke igen markáns tünetekkel jár (bénulás, szédülés, látás, beszéd és nyelészavar) . A diagnózishoz CT vizsgálat történik, ami semmiképpen nem végezhető rutinszerűen, és bár előfordul, hogy koponya MR vizsgálatot kér magának a páciens, de egy valódi orvos nem végez ilyen vizsgálatot rutinvizsgálatként. Pontosan azért sem, mert ha találnak ilyen-olyan eltérést, annak klinikai jelentősége kétséges, viszont sok beteg úgy éli meg, hogy stroke-n esett át.

Amit leírt, az migrénre jellemző. Ha ilyen gyakori a fejfájás, akkor neurológiai vizsgálata javasolt, mert a neurológus kivizsgálja, és írhat fel olyan gyógyszert, amit ha fejfájás kezdetén vesznek be, akkor kiszüntetei a fejfájást és megakadályozza a következőt. Panaszmentességet kívánok!

Kérdés: 2018. november 12., 17:21; Megválaszolva: 2018. november 14., 00:01
Kérdések és válaszok: Fejfájás, migrén
Furcsa érzések a fejben
mediális falon 5 mm-es T2...
Tisztelt Dr nő! Lányom 19 éves fejfájása miatt Mr vizsgálaton voltunk. A jobb sinus maxillaris területen a mediális falon 5 mm -es T2...
Fej nyilallás
Tisztelt Doktornő! Mindig is fejfájós voltam, volt olyan időszak, hogy hónapokig mindennap fájt a fejem a felkeléstől a lefekvésig. Mivel...
Fejfájás oka.
Fejbeütés miatti félelem
Tisztelt Doktornő, Doktor Úr! 3 napja hátul (a fejem közepénél kicsit magasabban) a falba beütöttem a fejem. Nem volt annyira nagy az ütés, hátra...