• Agydaganat lehet panaszaimnak az oka?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Az elmúlt pár hónapban gyakran tapasztalok fejfájást, ennek területe igen változó, nem tudnám behatárolni. A fejfájás napok száma hetente 3-4 is lehet, viszont a fejfájás egyáltalán nem erős: legtöbbször fájdalomcsillapító használata nélkül elmúlik, ha mégis kéne gyógyszer, akkor a legkisebb adagú szemből is elég egy darab. Tehát a fejfájásnak nem a súlyossága, hanem a gyakorisága aggaszt. Szokott mostanában enyhe hányingerem lenni, azonban nem hánytam hosszú évek óta, utoljára 10 éve hánytam, 6 évesen. Mostanában az is fellép, hogy néha nem jut eszembe egy-egy szó. Beszédzavart nem merek mondani, mert logikus és érthető a beszédem, csak néha töredezettebb, mintha összeakadna a nyelvem kicsit. A látásom néha kicsit zavarosabb, de szemprobléma nem lehet, nem rég voltam szemészeten: nem szédülök, nincs kettőslátás vagy látáskiesés, csak mintha kicsit ittam volna, úgy látok sokszor (alkohol befolyása nélkül.) Ezek lennének tehát a tüneteim, a kérdésem az, hogy lehet-e ez agydaganatra utaló tünetcsoport, vagy csak beképzelem, vagy valami jóval egyszerűbb az oka? (Ha számít, a vérképem teljesen tökéletes.) Előre is köszönöm válaszát, kicsit meg vagyok ijedve, hogy agydaganatom lehet:(

        Dr. Kerekes Éva válasza a fejfájás témában

        Tisztelt Érdeklődő! Nem, az agydaganat sokáig semmilyen panaszt nem okoz, majd általában epilepsziás rohammal debütál, ritkás és későn okoz fejfájást, mikor már kinövi a koponyát, a fejfájás nagyon erős és állandó Panaszait ebben az életkorban gyakori hormon eredetű vérnyomás-ingadozás okozza, de vannak fejfájásos emberek, akiket az időnként fellépő fejfájás egész életükben elkíséri. Nem arról van szó, hogy beképzeli magának a panaszokat, hanem hogy a daganattól való félelem és szorongás jellemzően fejfájást és iránytalan kóválygás okoz a fejben. Érdemes MagneB6-ot szedni 1-2 hónapig. Ha a félelmei továbbra is fennállnak, forduljon háziorvosához!


        Dr. Kerekes Éva
        neurológus, gyermekneurológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Kerekes Éva
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2016. június 16., 20:43; Megválaszolva: 2016. június 17., 20:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Főorvos Asszony! 2 kérdést tettem fel Önnek Agydaganat miatt, melyekre Doktornő megnyugtatóan válaszolt. A következő a fejlemény: 2 neurológus vizsgálatai alapján negatív BAEP vizsgálat negatív Szemészet negatív ( szemnyomás...
        Jobb oldalt hátul be nyilal a fejem naponta többször is már 2napja. Benyilal akkor fáj aztán elmúlik es van hogy 2perc mulva jön a következő van hogy 1óra mulva. Mitől lehet?
        Tisztelt Doktornő! Köszönöm a válaszát. Tegnap elmentem magán neurológushoz. Megvizsgált fizikailag fekve-állva, doplerrel is a nyaki ereket, ő nem talált eltéréseket, de mondtam neki hogy hipohonder vagyok, ezért azt mondta csináljunk egy...
        Tisztelt Doktorúr/Doktornő! Lassan 3 hónapja kezdődő, fokozódóan erősödő fejfájásban szenvedek. Mindig ugyanazon a helyen /jobb oldalt, kicsit lejjebb a fejtetőtől/, ugyanúgy fáj, feszítő és iszonyatosan szúró. Sokszor fájt régebben...
        Kedves Doktornő! Elmentem önszántamból egy koponya nativ MRI vizsgálatra, mert sokat fáj a fejem tompán (szorongás, enyhe pánik sok stressz ér). Az alábbi eredményt kaptam, ami nagyon megijesztett, hova forduljak vele? Merre tovább? "Átlagos...
        Tisztelt Doktornő/Úr! Férjem néhány hónapja jobb oldali homloktájéki fájdalomra/zsibbadásra panaszkodik (szem felett). Járt többször neurológus ál, fogászaton, CT-n, illetve MR vizsgálaton. Kapott izomlazító gyógyszert (Mydeton) két...
        Jónapot! 4 hónappal ezelőtt voltam koponya MR vizsgálaton fejfájás miatt! Nem találtak semmit. Több mint 2hete homlokomnál fáj a fejem vagyis szúr. A fejfájásom nem egész napos hanem este és reggel fáj. Pár nappal ezelőtt a jobb lábam...
        Kedves Doktor! 25eves no vagyok! Szeptemberben voltam koponya MR vizsgálaton kontraszt anyag nélkül ami negatív lett. 2hete fáj a fejem a homlokomnal főleg reggel és este, és 2hettel ezelőtt ha vízszintesen feküdtem vagy vízszintesen forogtam...
        Kedves Dr. Nő, Ma voltam a háziorvosomnál mert másfél hete fáj a fejem. A fejfájás területe, időtartama és mértéke változó. (Ma pl. már fejfájással ébredtem) Fájdalomcsillapitó hatására mérseklődik vagy el is múlik. Sokat zsibbad...
        Üdvözlöm! egy hete körülbelül minden nap fáj a fejem, és szédülök, van mikor egyoldalon, van mikor hátul nyomó jellegűen, vérnyomás ingadozás is volt ez idő alatt, de most már nincs. A háziorvos relpax ot irt felt, mert azt mondta ez...