Fej nyilallás

Tisztelt Doktornő! Mindig is fejfájós voltam, volt olyan időszak, hogy hónapokig mindennap fájt a fejem a felkeléstől a lefekvésig. Mivel gyógyszert csak a legvégső esetben vettem be eléggé kínzó volt. Elküldtek neurológiára, ahol megfestéssel csináltak CT-t vagy MR-t már nem emlékszem. Nem mutatott semmit, az orvos azt mondta nincsen semmi bajom, fejfájós vagyok, okozhatja a stressz. Mellette még volt (és ez azóta sem múlt el) olyan "fura érzés" a nyakamnál és néha a kézfejemen, hogy mintha viszketne belülről vagy nem tudom, de késztetést érzek, hogy így kifeszítsem... Lehet ez nem túl érthető, de a környezetemben sokan észreveszik, akkor is amikor Én nem, hogy akaratlanul csinálom. Egy idő után ez a rendszeres fejfájás elmúlt. Mostanában azonban újra előjött, de most nem folyamatos fájdalmat érzek, hanem sokszor különböző helyen, de leginkább a bal oldalt nyilall a fejem. Folyamatosan hányingerem van (nem hányok és nem is öklendezek, csak émelygés kíséri) . Nem tudom ez a kettő összefügg-e?

Dr. Kerekes Éva válasza fejfájás témában

Tisztelt Érdeklődő!

Az állandósult fejfájás ritkán jár hányingerrel. Érdemes gastro-enterológiai kivizsgálást kezdeményezni gyomorbetegség irányában, vagy legalább megbeszélni a háziorvossal, tud-e segíteni a hányinger elmulasztásában.

Ha a fejfájás kínzó, átmeneti gyógyszeres kúrával csökkenthető, érdemes ismételten felkeresni a neurológust.

Gyógyulást kívánok.

Kérdés: 2016. január 29., 09:52; Megválaszolva: 2016. január 31., 15:18
Kérdések és válaszok: Fejfájás, migrén
Furcsa érzések a fejben
Stroke elképzelhető?
Kedves Dr. Kerekes Éva! Tavaly December-től Január elejéig szinte minden egyes nap fájt a fejem. Fokozatosan épült ki. Először, pár napig kb 10...
mediális falon 5 mm-es T2...
Tisztelt Dr nő! Lányom 19 éves fejfájása miatt Mr vizsgálaton voltunk. A jobb sinus maxillaris területen a mediális falon 5 mm -es T2...
Fejfájás oka.
Fejbeütés miatti félelem
Tisztelt Doktornő, Doktor Úr! 3 napja hátul (a fejem közepénél kicsit magasabban) a falba beütöttem a fejem. Nem volt annyira nagy az ütés, hátra...