CEA érték

Kedves Doktor Úr, Párom (29 éves) tavaly decemberben egy általános vérvizsgálat kapcsán egy magasabb CEA értéket kapott, 4.8. Mivel nem dohányik ezért aggódtunk, de a háziorvos megnyugtatott, hogy számtalan más oka lehet. Ennek ellenére nemrég egy tumormarkerek vizsgálaton volt, ahol a CEA már 5.3 lett, a többi marker jól jött ki, Ca 125 II 13, 0 UI/ml (0 - 35) , Ca 19.9 17, 5 Ul/ml (0 - 45) , AFP 5 ng/mL (0 - 10) , Pro GRP 34, 56 pg/ml (0 - 65) , SCC 0, 5 ng/ml (0 - 1, 5) , PSA Total 0, 6 ngr/ml (0 - 4) . Most nem tudjuk milyen további kivizsgálást lenne érdemes csinálni, egyedüli panasza a fejfájás, az se erőteljes. Előre is köszönöm válaszát! Üdv,

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza fejfájás témában

Kedves Kérdező!

Önmagában a CEA érték emelkedése semmit nem jelent. Klinikai tünetek keresése szóba jön, elsősorban a gyomor bélrendszer betegségei, vastagbél, máj, hasnyálmirigy daganatos betegségek kizárása.

Az enyhe fejfájás nem segít a probléma tisztázásában.

Egyelőre nem érdemes pánikba esni. A gastroenterológiai vizsgálat mellett kedves párja járjon mellkasi és Urológiai szűrővizsgálatokra is. Azt azért nem javasolom, hogy mostantól a világ erről szóljon.Lehetséges, hogy az égvilágon semmi baj nincsen.

Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2015. március 05., 23:24; Megválaszolva: 2015. március 08., 12:35
Kérdések és válaszok: Fejfájás, migrén
Fej nyomás érzés,koncentráció...
Állandó fejfájás, mit tegyek?
MR lelet értelmezés
Fejfájás
Tisztelt Doktor Úr! Napok óta fáj a fejem hátul jobb oldalon. Középtájt. Egyfajta nyomást érzek. A vérnyomásom magas, szedek rá gyógyszert...