Traumatológiai eset?

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Tegnap délután veszekedtünk a párommal, sajnos elég hirtelen természetűek vagyunk mind a ketten, én az ágyon ültem, ő pedig az ágy mellett állt, és mérgében hirtelen hátba vágott a jobb oldali lapockám alatt, aminek következtében én előre dőltem, majd hátra, de nem ütöttem be e fejemet. Én vékony vagyok, a párom kb. 2X olyan nehéz mint én, és erős csontozatú. Közepes erősségű ütés érhetett. Délután enyhén fájt a lapockám környéke, zsibbadt is egy kicsit, ill. a másik oldalt is, valamint a gerincemnél bele-bele nyilallgatott változó helyeken. Ezek a tünetek aztán az este folyamán csökkentek, majd reggelre meg is szüntek. Viszont a fejem elkezdett fájni, du. nehezebb csomagot is cipeltem, akkor úgy éreztem, mintha a fejem is nehéz lenne, és hol itt-hol ott nyilallgatot, jellemzően jobb oldali dominanciával. Estére jobb oldalon a homlokomnál a hajas fejből alatt kifejezetten fájt kb. egy 5 cm-es rész és enyhe zsibbadást is éreztem a környékén le a szememig. Továbbá a tarkómnál hátul is bele-bele nyilallt időnként ált. jobb oldalt. Reggelre a fejem teteje fájt, ma - itthon maradtam - egész nap nyilallgatott jellemzően járás közben, ill. apróbb fájdalomrohamok jönnek. Néha erősebb fájást érzek rövid ideig, jellemzően a fülem és a jobb homlokom közötti területen, vagy a tarkómnál hátul. A hátamban inkább izomlázra emlékeztető tüneteket érzek, nagyon minimálisan fáj csak ott, ahol megütött. A vesém viszont többször fájt 1X úgy éreztem, mintha le akarna szakadni, igaz fel vagyok fázva, amit gyógynövényekkel kezelek. Nem szédülök, de ma estére, mintha a járásom egy kicsit bizonytalanabbá vált volna. Enyhe előre hajolásnál (pl. evés) nyilallgat a fejem, ill. változó helyen fáj pár pillanatig, a homlokom is. Szeretném megkérdezni, hogy ez lehet agyrázdódás tünete, ill. keressek-e fel vele orvost, vagy elmúlik magától? Mit javasol maradjak még itthon, ill. feküdjek vele, vagy élhetek normális életet-a cipekedéstől megkímélve magamat pár napig? Köszönettel

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kalóczkai Andrea válasza a fejfájás témában

Kedves Kérdező! Ha tünetei azóta is fennállnak, keressen fel orvost. Addig is használjon izomlazitó krémeket a nyaka és a gerince melleti izmokra. Pár napot pihenjen, feküdjön. Nem hiszem, hogy a probléma elérné az agyrázkódás szintjét, de jó ilyenkor pihenni. Valószinűleg az is növeli a panaszokat, hogy stresszel, és persze a trauma létrejötte is lelki megterhelés, akárhogy is, ez egy erőszakos cselekedet volt a párjától. Ilyenkor sok rossz gondolat fészkeli be az elszenvedő agyába magát, ami csak növeli a szorongását, pl. mikor lesz hasonló, lesz-e nagyobb, amitől valóban bajom lesz, miért igy kommunikálunk stb.

Kérdés: 2014. május 07., 20:20; Megválaszolva: 2014. május 15., 10:06
Kérdések és válaszok: Fejfájás, migrén
MR lelet értelmezés
Fejfájás
Állandó fejfájás
Mi lehet a baj?