Miért fájhat folyamatosan a fejem, már több hónapja?

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Több hónapja küzdök folyamatos fél oldali fejfájással (szorító, feszítő jellegű), mely mozgásra görcsössé válik. Ez a fájdalom bal oldalon a fejtetőről indul és átsugárzik a tarkómba, homlokomba. Az első pár hétben elmentem egy neurológushoz. Elküldött egy CT vizsgálatra, melyet egy MR is követett (mire eljutottam az MR vizsgálatig, addigra jobbra tekintéskor kettős látás jelentkezett. Az egyik neurólogiai vizsgálatnál pedig ezt írták: "Bal occipitalis kilépési pont érzékenyebb a jobbnál". Ezek az első vizsgálatoknál még nem voltak). Az MR felvételen találtak egy rögöt, így átszállítottak abba az intézménybe ahova helyileg tartozom és elkezdték a vérhígító kezelést reggel és este hasba beadva. Pár nap alatt jobban lettem, a folyamatos fájdalom fokozatosan múlni kezdett, továbbra is mozgásra jelentkezett, de akkor is enyhébben. 9 nap után leállították a kezelést, mert a kezelő kórház szerint mégsem rög. Nem végeztek újabb vizsgálatokat, csak hazaküldtek. Azóta újra folyamatos a fejfájásom, amely gátol szinte mindenben, ami mozgáshoz kötött. Nem hat erre a fájdalomra semmilyen gyógyszer. 10 félét próbáltak ki rajtam, köztük voltak nyugtató készítmények, görcsoldók, erős fájdalomcsillapítók is. Észrevettem, hogy a jobb szememmel homályosabban látok, pedig soha semmi gond nem volt vele. Ön szerint miért lehettem jobban a vérhígítótól? Mi okozhatja a fejfájásom? Köszönettel: Egy fiatal nő

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kerekes Éva válasza a fejfájás témában

Tisztelt Érdeklődő! 2 intézmény neurológusai vizsgáltá Önt, úgyhogy kizárt, hogy így látatlanban a leírtak alapján bárki is meg tudná mondanijobban a leírtakból, vizsgálat nélül, hogy mi a gond, miért lett jobban a vérhigítóktól. Ha nem volt, én mindenképpen javasolnék egy szemészeti vizsgálatot. Beszélje meg a fentieket háziorvosával, hátha tud adni beutalót az első intézménybe, kontroll vizsgálatra. jobbulást kívánok!

Kérdés: 2014. május 03., 11:32; Megválaszolva: 2014. május 05., 21:43
Kérdések és válaszok: Fejfájás, migrén
MR lelet értelmezés
Fejfájás
Állandó fejfájás
Mi lehet a baj?