Ciszta arcüregben okozhat neurológiai tüneteket?

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Kb. 3 hete elkezdett zsibbadni a bal karom és a bal lapockámnál fájdalmat észleltem, mely nyomás hatására erősödött a zsibbadással együtt. Elmentem masszőrhöz, majd rá 2 napra elkezdett zsibbadni a bal arcom is, illetve gyakori fejfájás kísért már hónapok óta. A fejfájás teljesen véletlenszerű pontokban észlelhető, leginkább nyilaló érzés, de volt hogy az egész fejem fájt és olyankor olyan érzés volt, mintha valaki feszítené belülről. Felkerestem a neurológiát, beutaltak MRI-re, hogy kizárják a daganat / SM lehetőségét. Ebből a szempontból teljesen negatív lett a lelet, azonban a bal oldali sinus maxillarisban egy 16 mm-es cysta-t fedeztek fel. Sajnos orvos még nem látta a leletet, mert csak december közepére kaptam időpontot. Az irtánt érdeklődnék, hogy a fejfájás / arczsibbadás lehet-e a ciszta következménye? Nyomhat-e valami ideget? (nem tudom a pontos elhelyezkedését sajnos) . Ha nem, Ön szerint érdemes felkeresnem szakembert további vizsgálatok miatt? A nyakam sokszor fáj a bal oldalon és nyomás hatására erősödik a zsibbadás, leginkább a fejbőröm zsibbad ekkor. Mivel a masszőr után jött elő ez a tünet, ezért a nyakamra tippelnék mint kiváltó ok és a ciszta vélhetőleg eddig is ott volt (tünetmentesen) . Olvastam, hogy nagyon sokszor csak valami más vizsgálat miatt derül fény a cisztára. Elnézést a hosszú levélért, szerettem volna teljes körűen leírni a problémám. Válaszát előre is köszönöm szépen, Üdvözlettel, Zsolt

Dr. Kerekes Éva válasza fejfájás témában

Tisztelt Érdeklődő!

Jól sejti, a kiváltó ok a nyaka lehet, gyakori, hogy a fizikoterápia, masszás kiprovokálja a fájdalmat. ezzel nincs különösebb teendő, ha nagyon fáj, egy kis gyógyszer vagy infuzió segít. A melléküreg cysta a melléküreg gyulladás következménye, a gyulladás és a genny hatására megvastagodik a nyálkahártya, majd begyűrődik, és cysta alakul ki. Hogy van-e ezzel teendő, azt nem a neurológus, hanem a Fül-Orr-Gégész dönti el, ezért ide érdemes időpontot kérni.

Gyógyulást kívánok!

Kérdés: 2012. november 14., 21:14; Megválaszolva: 2012. november 17., 15:41
Kérdések és válaszok: Fejfájás, migrén
Fejfájás oka.
Fej nyomás érzés,koncentráció...
Állandó fejfájás, mit tegyek?
MR lelet értelmezés
Nem múló feszítő/nyomó fejfájás...
Tisztelt doktor úr! Szeretném szakmai rá látását kérni a jelenleg is fenn álló/ nem múló panaszaim okával kapcsolatban merre induljak el, hova...