Mi lehet az oka a baloldali fejfájásomnak?

Kedves doktor úr/nő! 3-4 hónapja azt vettem észre, hogy fáj a fejem, de csak a bal oldalon és ez a fájdalom néha lesugároz a tarkómba is. Diagnosztizálták már nálam a magasvérnyomást, de általában, amikor fáj a fejem és olyankor megmérem a vérnyomásom, akkor sosem magas. Ma voltam a házi orvosomnál és beküldött a neurológiára.Először arra gondoltam, hogy a 9éve történt balesetem miatt fájhat a fejem.9évvel ezelőtt elütött egy autó és, akkor nagyon bevertem a fejemet, de nem bal oldalon, hanem jobb oldalon.Viszont a fájdalom most baloldalon jelentkezik. Májusban kezdtem el szedni fogamzásgátlót. Augusztusig Diane 35-öt szedtem majd szeptemberben nem szedtem semmilyet és most Zoely-t szedek. Mind a két gyógyszer esetében rá van írva a betegtájékoztatóra, hogy fejfájást okozhat.Lehetséges, hogy ez a fejfájás a fogamzásgátló miatt alakult ki? Néha szokott gyenge hányingerem is lenni. Igazából meg vagyok ijedve, mert félek, hogy komoly betegségem lehet. Olvastam itt az interneten, hogy több nő esetében a különböző fogamzásgátlók erős jobb vagy baloldali migrént okoztak és a fogamzásgátló szedés abbahagyasá után a tünetek megszűntek teljesen. Arra is gondoltam már, mert az ember ilyenkor mindent összegondol, hogy lehet, hogy agydaganatom van. Ön szerint ennek mennyi annak az esélye, hogy agydaganatom van és esetleg mennyi annak az esélye, hogy ezek a tünetek a fogamzásgátló miatt vannak? Válaszát és segítségét előre is köszönöm! Mónika

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kerekes Éva válasza fejfájás témában

Tisztelt Mónika!

Annak az esélye, hogy a fejfájását agydaganat okozza, gyakorlatilag nulla. A fejfájás mögött majdnem soha sem igazolható agydaganat, az agydaganat általában epilepsziás roham formájában kezdődik.

A fogamzásgátló viszont nagyon gyakran okoz ilyen jellegű fejfájást.Ezt nagyon könnyű kideríteni: egy ciklust ki kell hagyni és óvszerrel védekezni. Ezalatt egyértelműen kiderül, a gyógyszertől fáj-e a feje. Ha nem, akkor a neurológiai kivizsgálása indokolt, de félnie semmiképpen nem kell.

Panaszmentességet kívánok!

Kérdés: 2012. október 31., 15:33; Megválaszolva: 2012. november 04., 23:08
Kérdések és válaszok: Fejfájás, migrén
Fej nyomás érzés,koncentráció...
Állandó fejfájás, mit tegyek?
MR lelet értelmezés
Fejfájás
Tisztelt Doktor Úr! Napok óta fáj a fejem hátul jobb oldalon. Középtájt. Egyfajta nyomást érzek. A vérnyomásom magas, szedek rá gyógyszert...