Belgyógyászati kérdés

Tisztel Doktor Úr/Hölgy! Most 20 hónapos a harmadik gyermekem, és észre vettem, hogy eléggé frontérzékennyé váltam, miután megszültem. A vérnyomásom normál esetben általában 105-120 közé esik a / pedig 70-80, észrevettem ha jön a hidegfront vagy a kettős front akkor elkezd hasogatni a fejem baloldalt hátul, nem igazán fájdalom inkább nyomás, és ilyenkor meg is ugrik a vérnyomásom 125-130 közötti lesz a per az jó. Azt mondták a gyógyszertárban, hogy felváltva 3 óránként szedjek v. saridont aztán 3 óra múlva pl.panadolt.De a saridon nem vált be mert megemeli a vérnyomásomat.De azt mondták, hogy ha jön a front akkor már elötte való nap kellene elkezdeni. Mivel szeretnék még gyereket ezért nagyon nem akarom magam gyógyszerrel tömni, ha sikerül teherbe esnem akkor mit javasol ilyenkor mit lehet szedni? Mit próbáljak meg? Köszönettel.Tünde

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Csuth Ágnes válasza fejfájás témában

Kedves Kérdező!

A fájdalomcsillapításra valóban használhat paracetamol készítményeket, se segíthetnek még az ibuprofen, metamizol-nátrium hatóanyagú szerek is, stb. Alaklomszerűen, nagyon intenzív panaszok esetében egy-két szem fájdalomcsillapító nem okoz magzati károsodást, ha közben teherbe is esne, de ha már igazolt a terhesség, érdemes kerülni ezeket a szereket, Én javasolnmm az alternatív megoldásokat, pl. akupunktúra, akupresszúra, masszázs, relaxáció.

Kérdés: 2012. május 03., 16:06; Megválaszolva: 2012. május 04., 12:35
Kérdések és válaszok: Fejfájás, migrén
MR lelet értelmezés
Fejfájás
Állandó fejfájás
Mi lehet a baj?