• Fejfájás, orrvérzés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr/Drnő! Évek óta gyakori fejfájással küzdök, egyszer neurológusnál is jártam, krónikus migrénnel vizsgált, de nem derült ki az ok, gyógyszert sem szedek rá. Mostanában előfordult, hogy a fejfájásomat rövid ideig tartó orrvérzés kísérte. Általában a vérnyomásom 95/65 körüli, ilyen alkalmakkor 110/70-80 szokott lenni. Van ennek jelentősége, érdemes vele foglalkoznom? Előre is köszönöm válaszát!

        Dr. Kerekes Éva válasza a fejfájás, vérnyomás kiugrás témában

        Kedves hölgyem! Az orrvérzésnek nem szokott köze lenni a fejfájásáhot, a 110-es vérnyomás sem okozhatja(ilyenkor azért emelkedik meg a vérnyomása 90-ről 110-re , mert megíjed és ideges a fejfájás miatt). Az orrvérzéseket az orrnyálkahártya gyengesége okozhatja (veleszületett , vagy sok orrcseppet használ). Sajnos, sok mindent nem tudunk tenni ellene, Rutascorbin nevű vitamonok szedése kissé erősíti az orrban lévő apró erek falát. Azt nem tudom, hogy miért fáj a feje, amikor vérzik az orra, ez nem szokványos. Ha a neurológus migrént véleményezett, ez azt jelenti, hogy pontosan a migrén a fejfájásának az oka. Ugyanis a migrén jellegű fejfájás önálló betegség, egy genetikai hajlam áll mögött, bizonyos kémiai anyagok termelése okozza az agyi ereken át az elviselhetetlen fejfájást, ilyenkor az agy is megduzzad. Ha a fejfájást valamilyen ok okozza, az nem migrén, hanem másodlagos fejfájás. Ha a migrén nagyon megkeseríti az életét és jelentősen nehezíti a munkaképességét, akkor lehet gyógyszert alkalmazni. Ha az önt ellátó neurológus nem szivesen javasol rá gyógyszert, érdemes felkeresni egy fájfájás ambulanciát (minden megyei kórházban van, Budapesten több helyen, beutalókötelesek). dr. Kerekes Éva neurológus és neurológus szakorvos


        Dr. Kerekes Éva
        neurológus, gyermekneurológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Kerekes Éva
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. december 08., 11:30; Megválaszolva: 2011. december 10., 14:12

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés