Bal oldali koponya fájdalom

Jó napot! 33 éves nő vagyok, 3 hete kezdett fájni a fejem bal oldalán hátul, ez a gömb alakú csont (nem tudom jobban leírni, a bal fülem aljával egy vonalban lévő gömb alakú csont) . Először akkor fájt, amikor balra fordítottam a fejem és erősebb fájdalom volt. 7 napig esténként flektor port ittam, attól jobb volt, teljesen fájdalommentes volt. Sokszor fájt egyidejűleg a bal halántékom is. Mostmár csak néha fáj, általában akkor amikor sokáig nézek lefelé (pl a telefont, vagy a gyereket figyelem) . Ilyenkor a fej mozgatásakor is fáj. Illetve pár napja a nyakam jobb oldalon is elkezdett fájni. Semmilyen dudor vagy elváltozás (legalábbis külsőleg) nem tapintható. Érintésre nem fájdalmas. Mostmár algoflexx fortet veszek be, de csak akkor amikor már néhány óráig érzem (inkább azért mert idegesít) és teljesen elmúlik tőle. Nagyon félek, mert ilyen fájdalmam még sosem volt. Leginkább attól félek, hogy valamilyen daganat okozza. Más tünetem egyébként nincs. Orvoshoz is félek elmenni, nehogy találjanak valamit. Válaszukat előre is köszönöm!

Dr. Szabó Zsuzsanna válasza fejfájás témában

Tisztelt Kérdező!

Javasolnám hogy keresse fel a háziorvosát mielőbb, aki ki tudja zárni vagy megerősíteni azokat a banális gyakoribb kórokokat amelyek nagyobb valószínűséggel okozzák a bajt, mint egy daganat.

Feltételezem hogy ami önnek fáj valószínűleg a csecsnyúlvány lehet (processus mastoideus) amely fül -orr - gégészeti okból is be lehet gyulladva akár.(mastoiditis)

De ugyanúgy okozhatja valamilyen izomhúzódás, izomgyulladás is a panaszokat, ha mozgatással egybefüggő a panasz ez nagyon valószínű.

Fejfájása lehet akár vérnyomás eredetű is - érdemes mérni a vérnyomását.

Továbbá lehet ez egy tensios eredetű fejfájás is.

Háziorvosa személyes vizsgálat után (melyben látja tapintja, hogy pontosan hol a panasz) szükség szerint laborvizsgálatra, neurológiai szakvizsgálatra tudja beutalni, vagy fül orr gégészetre, esetleg ha izomeredetű a panasz, megfelelő helyi krémet/kenőcsöt/tapaszt tud javasolni (pl Voltaren stb). Ha erre nem javul reumatológiai szakrendelés is szóba jöhet, esetleg rtg vizsgálat.

Ha mindezek ellenére sem javul a panasza, Koponya MR-re neurológus tudja beutalni, szakvizsgálat után.

Azért is javasolom hogy keresse fel a háziorvosát, mert a hosszan tartó, tartós fájdalomcsillapító szedés (egy hétnél túl) a gyomorra káros hatással lehet ( fekély kialakulásának az esélye nő) .

üdvözlettel Dr Szabó Zsuzsanna

Kérdés: 2022. július 11., 10:07 ;Megválaszolva: 2022. július 18., 20:28
Kérdések és válaszok: Fájdalom
Mitől lehet ez a fájdalom?
Tisztelt Doktornő/Doktorúr! Kb. Fél éve érzek a fejem hátsó részén (tarkóm felett) tompa fájdalmat. Nyomást és szorítást érzek mindennap...
Mi lehet a fejfájás oka?
Kedves doktornő! Két éves kislányom talán 3 hónappal ezelőtt bohóckodott testvérével hogy nagyon megrázta a fejét.Utánna sírt hogy fáj a...
verfertozes
Jo estet kivanok tegnap este elestem: a szam felszakadt es par horzsolas arcomon. a nyakam is faj de azelott jogaoran voltam lehetet attol is vagy az...
Tartós fejfájással kapcsolatban
Kedves Dr.! Azzal a kérdéssel kerestem meg, hogy párom (Nő/24) most van túl a náthán, Coldrex Max Grip-et szedett ezalatt. Azóta - lehet ettől...
Jobb halánték, arccsont fájdalom...
Tisztelt doktor úr/nő! Kb 3 napja érzek jobb halántéktájon kozepes erősegu, de zavaró fájdalmat, és tompa nyomást. Álmomban nem zavar, ébredés...