Fájó Mellkas, Szédülés, Fájó bal kéz, Rossz közérzet

Üdvözlöm. körülbelül egy 6 hónapja kezdődött az egész mikor is párommal össze költöztünk, megkaptam az oltást és újra munka álltam 1 év kihagyás után (a kihagyásnak nem volt egésségügyi oka) . máshova nem tudom vissza vezetni csak ezekre. Röviden: fél éve tartó: -Szédülés (folyamatos akár több hétig tartó) - Enyhe fejfájás -1-2 hetente előjön mellkasi fájdalom (kb 1 hétre) és ezzel egyidőben a balkezem is fáj. reggelente mikor felkelek szinte semmi bajom, estére és napközben jön elő és estére a legrosszabb magamról: 22 éves vagyok 58-60 kg , könnyen fel tudom magam idegesíteni, mindenre ráparázok, gyakran felszökik tőle a pulzusom és nehezen tudom magam megnyugtatni. Nem diagnosztizált, örökletes szív panasszal (szívritmuszavarhoz hasonló, 3-4 éve voltam vele korházban, Stresszre fogták, mivel szervi bajt nem találtak) Akkor néha volt panaszom a szivemre, kibírható volt. Mostanában viszont 1-2 hónapja rendszeresen fáj a mellkasom, és a kezem. (bal) Az idegesség miatt hogy nem e komolyabb persze csak rosszabb lesz, emellett pánikrohamaim lettek ez is mostanában jött elő illetve fejfájás és hosszú egésznap tartó szédülés (nem tudom meghatározni) és nem mindig egyszerre, valamikor csak szédülök, valamikor csak a mellkasom fáj, valamikor csak ha már egyedül vagyok itthon rámjön egy pánikroham, vittek is már el miatta mentővel, mivel magamra hívtam, persze kinevettek a mentősök és bent se találtak semmit a sürgősségin. a szivem ilyenkor még nem szúrt. viszont a házidokim se segít, szüleim se és a párom se veszi annyira komolyan ami lehet nem az ő hibájuk a lényeg, hogy egyre kilátástalanabbnak látom ezt az egészet mindig olyan mintha jönne valami és csak rosszabb és rosszabb, arról nem is beszélve hogy 2-3 hónap 1-1 dokihoz eljutni és nehéz így kivárni, de egyedül se akarok maradni, hogyha korházba fektetnének. Hova kihez kéne forduljak ha semmit nem találnak? Bocsánat összevisszaságom miatt, nem bírtam sose jól fogalmazni.

Dr. Szabó Zsuzsanna válasza Fájó Mellkas témában

Tisztelt Kérdező!

Részletes kardiológiai kivizsgálást javasolok, ha még korábban nem volt, amiben szívultrahang vizsgálat, esetleg 24 órás ekg vizsgálat is szerepet kap. Vérnyomásáról nem ír, panaszaival párhuzamosan milyen értékeket mér? Illetve ha ez negatív, párhuzamosan neurológiai szakvizsgálatot is. Jó lenne még egy friss nagylabor, pajzsmirigy funkciós érték, ionok stb. ellenőrzése is egyúttal. Ezeknek az összegzése, eredményei függvényében lehet konkrétabban mondani. Ha minden vizsgálati eredménye negatív lesz, a pánikrohamok miatt érdemes lenne pszichológiai segítséget is kérni.

Mielőbbi jobbulást kívánok, üdvözlettel: Dr. Szabó Zsuzsanna

Kérdés: 2021. november 20., 15:38 ;Megválaszolva: 2021. november 24., 13:22
Kérdések és válaszok: Fájdalom
Mellkasi fájdalom
Jó napot, A múlt héten vasárnap mellkasi fájdalommal ébredtem. Nem csináltam semmi megerőltetőt és nem is ütöttem meg magam semmivel. A...
Bal oldali koponya fájdalom
Jó napot! 33 éves nő vagyok, 3 hete kezdett fájni a fejem bal oldalán hátul, ez a gömb alakú csont (nem tudom jobban leírni, a bal fülem aljával...
További Kivizsgálás, Labor...
Kedves Doktornő! Tanácsáért fordulnék önhöz, hogy esetleg kérjek e más labor vizsgálatot, vagy menjek más vizsgálat felé, ha igen merre...
Nyelőcső vagy légcső görcs?
Köldök váladék
Kedves Dr! Múlt hét szerdán emeltem egy nagyobb súlyt ekkor egy erős szúró fájdalmat éreztem a köldökömnél. További napokban is tapasztaltam a...