Afta, fogfájás, elszíneződés

Kedves Doktor ur / Doktorno! En egy komplex kerdessel fordulnek Onhoz. Jelenleg kint vagyok Spanyolorszban egy szigeten, ahol nem igen tudok elmenni fogorvoshoz, de amint hazaerek elso dolgom lesz. A problema az, hogy az utobbi heten fellangolt a bolcsessegfogam es nagyon faj (kifele all es nyomja a szam oldalat, folyamatosan irritalja - amint lehet kiszeretnem huzatni) . Es nem tudom, hogy emiatt vagy hogy nagyon stresszes vagyok es ugy erzem, hogy itt nem tudok olyan vitamindus etkezes folytatni, mint otthon, de kijott ket afta is a szamban. Amire vettem mar oblogetot, meg gelt a gyogyszertarban, de emiatt igy a foggal egyutt extremmodon faj a szam, vagyis hat kellemetlen. Raadasul azt is eszrevettem, hogy kicsit feheresebb, halvanyabb a szajpadlasom. Az internetet olvasgatva nagyon megijedtem, az aftakat kezelgetve folyton figyelem mar es teljesen bepanikoltam, hogy ez most mi, illetve, hogy okozhat - e ennyi problemat egy bolcsesseg fog, ami nagyon rossz helyen van. Es nyilvan, ahogy folyton nyitogatom a fogamnak se jo erzes. November elejen megyek haza, akkor van idopontom orvoshoz. Koszonom elore is!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szabó Zsuzsanna válasza fogfájás afta témában

Tisztelt Kérdező!

Valószínűleg a folyamatos irritáció miatt extrém kellemetlen és fájdalmas a folyamat, de az afták önmagukban is képesek ilyen kellemetlen tünetekre. Remélem, hogy az ecsetelők és gélek alkalmazása enyhíti a problémát, ezek közül számos hatékony kapható vény nélkül. A bölcsességfog-fájásra érdemes lehet átmenetileg olyan készítményt kérni a patikában- remélhetőleg ezek Spanyolországban is vény nélkül kaphatóak- amelyeket kisbabáknak ajánlanak fogzásra, ezek közt van lidokain tartalmú is, illetve különböző gyógynövényesek, amelyek átmenetileg segítenek enyhíteni a bölcsességfog-növekedés okozta fájdalmat, kellemetlen érzést, irritációt. Ha viszont ezek a készítmények pár nap alatt nem segítenek, akkor mindenképpen érdemes lenne elmenni Spanyolországban is alapvetően fogászati ellátásba, ugyanis ott fogszakorvosok célzottan tudnak segíteni mind a szájnyálkahártya-elváltozások kezelésében, mind a fogfájás oldásában. Ha fokozódnak a panaszai semmiképpen se késlekedjen, előzze meg a komolyabb panaszokat.

mielőbbi jobbulást kívánok, üdvözlettel: Dr. Szabó Zsuzsanna

Kérdés: 2021. szeptember 12., 03:50; Megválaszolva: 2021. szeptember 19., 19:39
Kérdések és válaszok: Fájdalom
Agydaganat ?
Tisztelt Doktor Nő vagy Úr! Kicsivel több mint egy hónapja küzdök néhány aggasztó tünetettel. Kb 5 hét óta azt tapasztalom mintha fáradt lennék...
Alhasi diszkomfort
Tisztelt Doktor Nő/Úr! Néhány napja enyhe, tompa fájdalmat, diszkomfortot érzek a jobb alhasban és a jobb oldalamban. Olyan érzés, mintha valami...
Mometason orrspray túladagolás
Pánikbetegség,gyomorfájdalom...
Üdv. Tavaly október óta pánik betegségem van,ami eddig 2-3het után elmúlt ,viszont 3-4havonta ez előjön. Az utolsó rohamom már több mint egy...
Ismeretlen fájdalmak
Tisztelt Doktor Nő! Pár hónapja lettem figyelmes arra, hogy a mellkasom bal oldalán, a kulcscsont aljától, a hónaljig és a mellbimbóig (nagyjából...