Lehetséges betört a homlokcsontom vagy berepedt?

Szép napot! Sajnos verekedésbe keveredtem és kaptam 1-2 ütést ököllel a homlokom bal részére (a képen ez a jobb oldalnak felel meg) körülbelül 3 napja. Nagyon semmi panaszom nem volt az elején viszont utána volt egy kis pukli amit már most mintha nem látnék, de talán egy nagyon kicsit az ütés helyén még van egy kis folt, remélem a képen látszik. Érintésre fáj a terület. Csak azért gondoltam írok mert sok helyen azt írták nem feltétlenül jár a koponyasérülés komoly tünetekkel (pl. vérzés stb) , ezért nem tudom hogy lehetséges-e hogy ott a homloki résznél berepedt vagy esetleg eltört a csont. Azt sem tudom volt-e agyrázkódásom, szerencsére az ilyenekben nem vagyok jártas. Mindenképpen vizsgáltassam ki szakorvossal? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szabó Zsuzsanna válasza koponya sérülés témában

Tisztelt Kérdező!

Sajnos fotó alapján a kérdésre nem adható válasz, mivel a törést, repedést csak röntgen vizsgálattal lehet igazolni vagy kizárni. Ugyanígy képalkotó (röntgen, ct stb) és szakorvosi vizsgálat szükséges az egyéb ütés következtében esetlegesen előforduló problémák kizárásához is, mint például a koponyaűri vérzés, ami az egyik legveszélyesebb szövődmények egyike. Lehetséges még és gyakori az agyrázkódás is, ennek az igazolásához a klinikai tünetek mellett szintén szakorvosi vizsgálat és esetleg egyéb kiegészítő vizsgálat szükséges. Javasolom sürgősségi betegellátó, vagy traumatológiai rendelés felkeresését!

Mielőbbi jobbulást kívánok, üdvözlettel Dr Szabó Zsuzsanna

Kérdés: 2021. május 18., 19:12; Megválaszolva: 2021. május 18., 22:52
Kérdések és válaszok: Fájdalom
Mell környéki fájdalom 2 hónapja
Üdv! 28 éves, vékony testalkatú férfi vagyok, az alábbi problémával: Kb. 2-3 hónapja folyamatos, de tényleg folyamatos tompán nyomó bal oldali...
Torok probléma
Tisztelt Doktor Nő, Az elmúlt időszakban sok a problémám a torkommal. Szinte folyamatosan piros többé kevésbé és sárgás lepedék van a mandulamon....
Információ
Tisztelt Dr. Baki Márta Főorvosnő! A következő problémával fordulok Önhöz. Édesanyám 20219 végén súlyos és műthetetlen gyomor...
Lágyék és comb fájdalom
Tisztelt Címzett! Kb egy évvel ezelőtt létra használatakor azt érzékeltem, hogy gyengültek a lábaim és enyhe fájdalmat is éreztem bal...