Autoimmun betegség vagy rejtett góc?

Tisztelt Doktornő! Körülbelül két hónapja minden előzmény nélkül elkezdtek begyulladni a boka és térdizületeim (bokák be is dagadtak), panaszaim nem múlnak azóta sem, ezért rejtett gyulladásos góc gyanújával elküldtek további vizsgálatokra (fül-orr gégész, fogászat, nőgyógyászat stb) de minden vizsgálat negatív eredményt hozott. (Nőgyógyászati gyulladások gyakran előfordultak az évek során, ezenek sem tudták megmondani a pontos okát. Mindig visszajöttek egy idő után. - de jelenleg pont nem állapítottak meg itt gyulladást.) Eközben elkezdett néha szúrni a szívem és előfordul, hogy nagyon hevesen ver, nyugalmi állapotban. A laboreredményem csatoltam. Ön szerint a negatív góckutatási eredmények és a vérképem alapján mire lehet gyanakodni? Fertőzés vagy autoimmun betegség kezdete? Érdemes lenne a vérből tenyésztést végezni hátha tartalmaz kórokozót? Köszönöm válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza a mellkasi szúrás témában

Kedves Kérdező! A laboratóriumi eredmény alapján vizelet kontroll vizsgálat, illetve esetleg vizelet tenyésztés szóba jön. Kóros eredmény esetén hasi ultrahang vizsgálat is javasolt. Vér tenyésztést viszont nem tartok szükségesnek a fentiek alapján. Szúró mellkasi fájdalom általában nem a szív betegsége miatt alakul ki, hanem mozgásszervi, vagy gyomor-nyelőcső eredetű probléma is állhat a panasz hátterében többek között. Háziorvosát nem szűnő fájdalom esetén keresse fel! Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra

Kérdés: 2018. október 04., 13:51; Megválaszolva: 2018. október 07., 18:56
Kérdések és válaszok: Fájdalom
Csípőfájdalom 2 hónapja
Üdvözlöm! Lassan 2 hónapja főként éjszaka és reggel, amíg elindulok nagyon fáj a jobb oldali csípőm mögötti rész. Olykor már sírhatnékom van...
Fokozódó váll- és kézfájdalom...
Tisztelt Szakértő Orvos! Édesapám nevében szeretnék kérdést feltenni, ugyanis hónapok óta tartó, fokozódó fájdalma van, amire ezidáig nem...
Mellkasi fájdalom
Jó Napot Kívánok! Mostanába egyre sűrűbben előforduló mellkasi fájfalom,ami spontán jelentkezik bármilyen nagy erőkifejtés nélkül is és aminek...
Szív szúrás, fájdalom
Tisztelt Doktornő! Pont a járványhelyzet előtt diagnosztizálta a háziorvosom a magas vérnyomást és gyógyszert is kaptam rá és a magas pulzusomra...
Kulcscsont fájdalom érintésre
Tisztelt Doktornő! Az utóbbi időben észrevettem, hogy a szegycsontomnál és annak környékén érintésre kissé fájdalmas, illetve ha kissé...