Beszorult levegő vagy szívprobléma?

Tisztelt Doktornő! Gyakran, havonta többször is érzek szorító fájdalmat a mellkasomban, föleg fekvő helyzetben, ami pár lépéstől, mély légzéstől, meg egy pohár víztől elműlik. Fiaatalabb koromban ez nem volt, úgy tíz-tizenöt éve van. Elég sportos vagyok, kerékpárral járok, nyáron úszni szoktam. Eddig azt gondoltam, hogy csak beszorult a levegő és nem törődtem vele.. De nemrég olvastam a szívinfarktus tüneteit, és ez kicsit megijeszt... Főleg hogy újabban már a reggeli vásárláskor is jelentkezett a boltban, de ivásra az is elmúlt... Hogyan lehet egyértelműen megállapítani, hogy melyik esetről van szó? Köszönettel HI

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza a mellkasi fájdalom témában

Kedves Kérdező, valóban nem jellegzetes szívbetegségre az Ön tünete, a panasz lehet nyelőcső mozgási probléma is, ezt gasztroenterológián vizsgálják, de életkorát is figyelembe véve egy kardiológiai vizsgálat a szív állapotának felmérésére indokolt. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra

Kérdés: 2018. október 02., 08:58; Megválaszolva: 2018. október 04., 11:23
Kérdések és válaszok: Fájdalom
Csípőfájdalom 2 hónapja
Üdvözlöm! Lassan 2 hónapja főként éjszaka és reggel, amíg elindulok nagyon fáj a jobb oldali csípőm mögötti rész. Olykor már sírhatnékom van...
Fokozódó váll- és kézfájdalom...
Tisztelt Szakértő Orvos! Édesapám nevében szeretnék kérdést feltenni, ugyanis hónapok óta tartó, fokozódó fájdalma van, amire ezidáig nem...
Mellkasi fájdalom
Jó Napot Kívánok! Mostanába egyre sűrűbben előforduló mellkasi fájfalom,ami spontán jelentkezik bármilyen nagy erőkifejtés nélkül is és aminek...
Szív szúrás, fájdalom
Tisztelt Doktornő! Pont a járványhelyzet előtt diagnosztizálta a háziorvosom a magas vérnyomást és gyógyszert is kaptam rá és a magas pulzusomra...
Kulcscsont fájdalom érintésre
Tisztelt Doktornő! Az utóbbi időben észrevettem, hogy a szegycsontomnál és annak környékén érintésre kissé fájdalmas, illetve ha kissé...