fém allergia, mik lehetnek a következményei?

Tisztelt Doktor Ur, 2015 dec.6.-án megcsúsztam, elestem, a vállam végén, a gömbölyű végből letört egy darab, amit 2015, dec, 14.-én műtéttel, 3 szeggel csavaroztak. Mint utólag kiderűlt ez orvosi fém, A műtét sikerűlt,, Ma már elég jól mozgatom a karom, kivéve a felfelé emelő karmozgást, A jövő héttől, masszázsra és tornára járok. DE! Egy napot nem tudtam átaludni a balesetem óta a fájdalom miatt.Szedem a XiloX 50 gr glanulátumot, Flector krémmel kenem az egész karom,, minden nap állott vizes ruhával borogatom, mert "átmelegszik" a karom de a fájdalom nem múlik, Sajog az egész jobb karom. a bicepsz izom, könyök, alkar, de még a csuklóm is. Elszíneződés nem látszik. A mai kontrollon a doktor ur kérdéseire válaszolván rájöttünk, valószínű fém allergiám van.Egyelőre marad minden így.Február 17.-én megyek újra röntgenre.Ezután a doktor ur korai fém eltávolitást javasol.Kérdezem hogy nem lesz e, maradandó elváltozás a karomban a fém allergia miatt? Ha allergiás vagyok a fémre szabad e ilyen hosszu ideig bent hagyni a csavarokat.? Tisztelettel, N. Margit

Dr. Bogdán Aurél válasza vállműtét után témában

Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. Ismerni kellene először is a fémallergia teszt eredményét. Az orvosi acél is ötvözet, így lehet, hogy csak egyik alkotójával szemben van túlérzékenység, de lehet, hogy többel is. Panaszait egyéb eredetű gyulladás is okozhatja. A korai fémeltávolításnak lehetnek szövődményei, pl a törés ismételten elmozdulhat és nem gyógyul meg. Ha megvan a fémérzékenységi vizsgálat, annak alapján választhatóak olyan implantátumok (csavar) , amire nem érzékeny és arra kicserélhető a most bent lévő és panaszt okozó fém. A maradandó elváltozást előre nehéz megítélni. Ritkán, de előfordul, hogy a gyulladás szövetkárosodást és maradandó funkciókiesést okoz.

Kérdés: 2016. január 27., 15:16; Megválaszolva: 2016. január 29., 17:24
Kérdések és válaszok: Fájdalom
Nyelőcső vagy légcső görcs?
Köldök váladék
Kedves Dr! Múlt hét szerdán emeltem egy nagyobb súlyt ekkor egy erős szúró fájdalmat éreztem a köldökömnél. További napokban is tapasztaltam a...
Feszítő nyak
Tisztelt Doktornő / Doktor Úr! Panaszom 5 napja kezdődött egy éjszakai ébredést követően, furcsa feszítő, nyomó érzést kezdtem érezni a...
Gyógyszerek kombinációja
Fájó Mellkas, Szédülés, Fájó bal...
Üdvözlöm. körülbelül egy 6 hónapja kezdődött az egész mikor is párommal össze költöztünk, megkaptam az oltást és újra munka álltam 1 év...