bordafájdalom miatt aggódom

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Nagyon aggódom, két hete hogy elkezdett fájni a bal mellem mellett közvetlenül egy pár centis nagyságú területen a 8-as bordám nyomásra is, mozgásra is és amikor nagy levegőt veszek, köhögéskor iszonyat, tüsszenni nem is nagyon merek annyira fáj, nem emlékszem hogy megütöttem volna, szívultrahangon voltam előtte másfél héttel, (jó lett az eredmény, és a háziorvos a ritmuszavarral kapcsolatban is eléggé megnyugtatott) , de nem hinném hogy attól van, bár a vizsgálat nem volt kellemes. Voltam háziorvosnál, nem érzett nyirokcsomót, azt mondta a tüdő fölött negatív, kenegessem Flector vagy hasonló krémmel, de pár nap után visszamentem mert egy köhögés után annyira nekiállt fájni hogy nem tudtam szinte nagy levegőt venni, elküldött ortopéd orvoshoz, aki valami olyasmit mondott hogy lehet hogy meszes és az ideg fáj ott, gerincröntgenre küldött, utána annyit mondott hogy hát ez meszes, és írt föl Mydetont és Rantudil Forte-t amit holnap fogok elkezdeni szedni, és két hét múlva ha nem múlik el menjek vissza, de nagyon aggódom hogy mitől lehet ez, szeretném megtudni az igazi okát. Nem tudom mennyire lényeges, de kb. 1 hónapja bekaptam valami vírust, nagyon köhögtem és lázas voltam, kaptam antibiotikumot, először Actil duo-t, mivel egy hét múlva újra lázas lettem és még jobban köhögtem, kaptam egy másik antibiotikumot, most nem jut eszembe a neve csak hogy F-fel kezdődik, ez kb. 2 hétig tartott, még egy-két napig köhögtem mikor előjött ez a bordafájdalom. Nem tudom összefügg-e a kettő. Plusz pár napja fura diszkomfort érzés van a torkomban, főleg ma éreztem nagyon sokszor, de úgy érzem nem a torkomból indul ki hanem valami más, gondoltam a szívemre is vagy a gyomromra, mert volt olyan hogy amikor éreztem ezt a fura érzést a torkomban, közben ritmuszavarom is volt, de volt hogy akkor is amikor a bordámat megnyomtam ott ahol fáj. Azt szeretném megkérdezni hogy milyen vizsgálattal lehetne ezt biztosra megtudni hogy mitől van? Válaszát előre is köszönöm! Aggódó

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Tomonkó Magdolna válasza bordafájdalom témában

Kedves Kérdező!

Legelőször azt kellene tisztázni, nincs-e törés vagy repedés a bordán, ami sajnos olyan kisebb ütődéstől, megnyomódástól, de erős köhögéstől is ki tud alakulni, amire nem is emlékszik az ember. Ehhez mellkas rtg vizsgálat elegendő. Ha az nem mutat eltérést, akkor vissza kell mennie az ortopédiára, ahol el tudják dönteni, milyen további vizsgálatok szükségesek.

Üdv: dr. Tomonkó Magdolna

Kérdés: 2015. március 13., 23:55; Megválaszolva: 2015. március 17., 18:47
Kérdések és válaszok: Fájdalom
Jobb oldali lágyéki fájdalom
Tisztelt Márta! Augusztus óta, egy komolyabb megterhelést követően (kerékpár) jobb oldali lágyéki fájdalom kezdődött, de nem tudom ehhez...
Derék vagy gerinc?
Kedves Doktornő! Már több éve fáj a derekam. Hol el múlt, hol vissza jött. Most az utóbbi 3 hétben ismét egyre sűrűbben. De most az elmúlt 5...
Laboratóriumi eredmények
Tisztelt Doktornő! Kérem, véleményezze a mellékelt laboratóriumi eredményeket és javasoljon további vizsgálatokat, szakrendeléseket. Segítség...
Gyomorfájás /feszülés
Jó napot 1 honapja fáj és feszít a gyomorszájam kicsit keserű néha a szám nem fogytam van etvágyam maga szerint mi lehet a gond és menyi idö lesz...
Gyomor feszülés/ fájdalom
Jó napot doktornő/ùr kb egy honapja feszít és fáj a gyomorszájamnál 5 éve volt helicobactetem mi lehet ez válaszát elöre is köszönöm