Mellkasi fájdalom

Tisztelt Doktor Úr! Már több, mint egy éve van egy panaszom, nevezetesen, hogy fáj a mellkasom. Valamikor naphosszat, valamikor napokig nem jelentkezik. Nem tudom kötni mozgáshoz vagy légzéshez vagy egyéb cselekvéshez. Inkább tompa nyomó fájdalomnak mondanám. Néha belenyilall, de alapjában véve tompa nyomó. A szívem környékén érzem, néha a bal mellem alatt, néha feljebb, mint a szívem, de csak a mellkasomban. Nem mondom, hogy borzalmasan fáj, csak egyszerűen nem hiszem, hogy normális ez a hosszú távú fájdalom. 30 éves vagyok. Jelenleg GYES-en vagyok. Már ezer féle vizsgálaton voltam: kardiológia, EKG, terheléses EKG, 24 órás EKG, vérvétel, mellkas röntgen, gerinc röntgen (van egy kis s alakom) , pszichiáter, szemészet, pajzsmirigy ultrahang, hasi ultrahang, nyaki ér ultrahangja, reumatológia. Meszesedés sehol. Hamarosan megyek tüdőgyógyászatra, gyomortükrözésre és neurológiai vizsgálatra. Sehol nem találták meg, mi a probléma. Reumatológián kicsit fájt a csontom, amikor megnyomkodta. De lehet már előtte túl sokat nyomkodtam, ezért érezhettem. Kaptam egy csomó gyógyszert ott, de nem tüntette el a fájdalmat. A pszichiáter szerint szorongási tünet, talán van is rá okom, de az ő által adott több hónapja szedett gyógyszerek sem oldanak meg semmit. Jelenleg szedek Rivotrilt, meg kenegetem reuma-kenőccsel, meg néha Appranax, meg Panangin, talán hatnak ideig-óriág, talán magától múlik a fájdalom, talán pszichésen nyugtatnak meg. Az a kérdésem, hogy Ön javasol valamilyen CT vagy MR vizsgálatot a mellkasomra? Az jó eséllyel kimutatná, hogy mi a probléma? Megoldható ingyenesen beutalóval? Vagy azt se bánom, ha fizetnem kell érte... Vagy ne is próbáljak ilyen irányba menni, mert az MR vagy a CT sem adna a tüdőmről-gyomromról-mellemről-szívemről-csontomról-köztes részekről semmi átfogó képet, ezért teljesen fölösleges? CT vagy MR megfelelőbb erre? Vagy minden szervről külön kell vagyonokért felvételt csináltatni? Válaszát élőre is köszönöm: Kuszkusz

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Laki András válasza vizsgálatok témában

Tisztelt Kérdező!

Az mindenesetre jó hír a panaszai ellenére, hogy a számos vizsgálattal már sokféle kóros eltérést kizártak, így egyre kevésbé valószínű, hogy komoly szervi ok állna a fájdalmai hátterében. A gyomortükrözés leginkább refluxbetegség megítélésére lesz alkalmas az Ön panaszai alapján. Mivel egyelőre nincs más gyanú konkrét betegségre, elváltozásra, egyelőre nem tartok szükségesnek CT vagy MR vizsgálatot, és különösen nem úgy, hogy orvosi vizsgálat meg ne nevezne valami pontosabbat, hogy mi irányban készítsenek vizsgálatot, mert az meghatározhatja a vizsgálati technikát is. MR ebben az esetben még kevésbé látszik hasznosnak. Megvárnám a tüdőgyógyászati és a neurológiai vizsgálat eredményét, hogy javasolnak-e valamilyen további vizsgálatot. Ha van már konkrét javaslat, magánúton, fizetős alapon nyilván hamarabb kaphat időpontot, mint az OEP finanszírozott ("ingyenes") ellátásban. Az utolsó kérdésére a válasz bonyolult, mert ilyen formában egyik vizsgálat sem jó mindenre és pl. a gyomor CT-vel alig, a mell (emlő) gyakorlatilag nem vizsgálható CT-vel, de az MR például a tüdőt nem ábrázolja jól.

Kérdés: 2015. január 22., 13:44; Megválaszolva: 2015. január 23., 16:01
Kérdések és válaszok: Fájdalom
Jobb oldali lágyéki fájdalom
Tisztelt Márta! Augusztus óta, egy komolyabb megterhelést követően (kerékpár) jobb oldali lágyéki fájdalom kezdődött, de nem tudom ehhez...
Derék vagy gerinc?
Kedves Doktornő! Már több éve fáj a derekam. Hol el múlt, hol vissza jött. Most az utóbbi 3 hétben ismét egyre sűrűbben. De most az elmúlt 5...
Laboratóriumi eredmények
Tisztelt Doktornő! Kérem, véleményezze a mellékelt laboratóriumi eredményeket és javasoljon további vizsgálatokat, szakrendeléseket. Segítség...
Gyomorfájás /feszülés
Jó napot 1 honapja fáj és feszít a gyomorszájam kicsit keserű néha a szám nem fogytam van etvágyam maga szerint mi lehet a gond és menyi idö lesz...
Gyomor feszülés/ fájdalom
Jó napot doktornő/ùr kb egy honapja feszít és fáj a gyomorszájamnál 5 éve volt helicobactetem mi lehet ez válaszát elöre is köszönöm