Csontfájdalom és érzéketlen bőr konyhai baleset után egy héttel

Tisztelt Doktor Úr, A panaszom csontfájdalom a (jobb) hüvelykujjam bizonyos irányokból történő nyomására, illetve az hogy az érintett csont feletti bőr érzéketlen. Az eset előzménye egy hete történt amikor hagymavágás közben megcsúszott a kezem és a kés végével előre beleszúrt az ujjamba. Mivel nem először történt hasonló eset, a vérzés elállta után leszedtem a kötést és hagytam gyógyulni (még fertőtlenítőszert se tettem rá) . Az egyetlen eltérés a korábbi precedensektől hogy ez jobban fájt. Sokkal jobban. A következő másfél napban a sebesült ujjam láthatóan feldagadt és nagyon érzékeny volt bármilyen nyomásra, illetve arra ha elfordítottam a kezem. A zokni és kesztyű felhúzása nagy fájdalmakkal járt. Több alkalommal véletlenül beütöttem az ujjam (ami behatások egyébként nem fájtak volna) . Ezek heves csontfájdalommal jártak, de pár perc elteltével a fájdalom visszaállt az eredeti szintre. A következő napokban a fájdalom szinte teljesen elmúlt, csak akkor jelentkezett ha az ujjamat bal oldaláról nyomás érte (például mikor tenyerelek az asztalon) . Azonban az érzéketlen bőr továbbra is fenn áll azóta is, és az érintett felület nem csökkent. Jelenleg a fájdalom szinte csak akkor jelentkezik ha bal oldalról nyomás éri az ujjamat, még csettinteni is tudok, de az érzéketlen bőr miatt nagyon aggódok.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza kézsérülés után témában

A fénykép és a leírása alapján nagy a valószínűsége, hogy a kés ideget érhetett és ezért van az érzéketlenség. A fájdalmat is okozhatta az ideg sérülése, de az is lehet, hogy volt egy enyhe gyulladás, mivel a seb nem lett rendesen kitisztítva és ez eredményezte a csontfájdalmat. Az érzéketlenség 2-3 hónap alatt magától is elmúlhat. Ha ez nem történik meg, esetleg újabb tünetek panaszok jelentkeznek, keressen fel egy kézsebészeti szakrendelést.

Kérdés: 2014. december 30., 23:29; Megválaszolva: 2015. január 04., 12:15
Kérdések és válaszok: Fájdalom
Jobb oldali lágyéki fájdalom
Tisztelt Márta! Augusztus óta, egy komolyabb megterhelést követően (kerékpár) jobb oldali lágyéki fájdalom kezdődött, de nem tudom ehhez...
Derék vagy gerinc?
Kedves Doktornő! Már több éve fáj a derekam. Hol el múlt, hol vissza jött. Most az utóbbi 3 hétben ismét egyre sűrűbben. De most az elmúlt 5...
Laboratóriumi eredmények
Tisztelt Doktornő! Kérem, véleményezze a mellékelt laboratóriumi eredményeket és javasoljon további vizsgálatokat, szakrendeléseket. Segítség...
Gyomorfájás /feszülés
Jó napot 1 honapja fáj és feszít a gyomorszájam kicsit keserű néha a szám nem fogytam van etvágyam maga szerint mi lehet a gond és menyi idö lesz...
Gyomor feszülés/ fájdalom
Jó napot doktornő/ùr kb egy honapja feszít és fáj a gyomorszájamnál 5 éve volt helicobactetem mi lehet ez válaszát elöre is köszönöm