Vandorlo fajdalom a combomban

Programozokent jellemzoen ulomunkat vegzek, feltehetoen ezert 4 evvel ezelott elkezdett nagyon fajni a hatam. Kaptam beutalot gyogytornara, melyeket (2) le is jartam. Ekkor mar voltam olyan jol, hogy keressek valami sportot, ami megelozi a hatfajasom. Vegulis a kocogasnal kotottem ki, melyet fokozatosan novelve egeszen addig muveltem, amig tavaly lefutottam a maratont. Ezutan is aktivan futottam, de ugy 3 honappal kesobb jelentkezett kozel egyszerre veres szeklet valamint melyen a combomban, fenekem gorcsszeru fajdalom. A haziorvosom nagyon nehezkesen kezdte a dignozisokat (tudoszures, EKG, vervetel) , valamint koltozes miatt haziorvost is valtottam. Az uj orvos elkuldott vervetelre, rontgenre, reumatologushoz. Nem volt semmi ami egyertelmuve tette volna a fajdalom okat. Kozben a jobb labambol atvandorol a bal labamba, neha szinte eltunt neha olyan eros volt, hogy jarni sem tudtam. Vegulis a veres szeklet problemammal elmentem egy proktologushoz, aki megallapitottam, hogy vekonybel repedes. Kaptam kupot, s 2 het alatt eltunt a panasz, valamint etrendet valtottam a tanacsai alapjan. A proktologus emlitette, hogy a masik panaszom nem valoszinu, hogy osszefuggesben lenne ezzel, s inkabb gerinc es porc problemara gyanakodott. Olyan meggyozo volt, hogy elmentem lumbalis gerinc MR-t csinaltatni. Az lelet az alabbi: "Lordosis ive szabalyos. A corpusok discusok magassaga megtartott. Hernia protrusio nem lathato, az also harom magassagban azonban a ligamentum longitudinale posteriust kisse vaskosabb. A kisizuletek lenyeges elterest nem mutatnak. A sacrum elterest nelkulConus rendben.". Kerdesem az lenne, hogy a lelet alapjan jo helyen keresem a panaszom okat, s keressek egy szakorvost, vagy mas iranyba kell tovabbkutassak (pl. neurologia)?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza AV-ba sugárzó fájdalom témában

Kedves Kérdező!

Leírása alapján valószínűsítem, hogy a változó oldaliságú és intenzitású combba sugárzó fájdalom hátterében a medence és farizomzat túlerőltetése, görcsös állapota állhat, mely a combizomzatot ellátó perifériás idegeket nyomás alatt tartja. Az aranyeres panaszok, végbél repedés kialakulásában is valamilyen mértékben szerepet játszhat.

Az MRI lelet leírás alapján ágyéki porckorongsérve nincs.

Kezdjen el gyógytornát, mely az említett izmokat ellazítja, emellett izomlazító hatású gyógyszereket is kérhet háziorvosától.

Tartsa be továbbra is a javasolt étrendet.Figyelembe véve a panaszait, jelenleg a futás nem a legszerencsésebb mozgásforma, egyelőre én az úszást jobbnak tartanám.

Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna.

Kérdés: 2014. december 30., 11:36; Megválaszolva: 2014. december 30., 18:24
Kérdések és válaszok: Fájdalom
Jobb oldali lágyéki fájdalom
Tisztelt Márta! Augusztus óta, egy komolyabb megterhelést követően (kerékpár) jobb oldali lágyéki fájdalom kezdődött, de nem tudom ehhez...
Derék vagy gerinc?
Kedves Doktornő! Már több éve fáj a derekam. Hol el múlt, hol vissza jött. Most az utóbbi 3 hétben ismét egyre sűrűbben. De most az elmúlt 5...
Laboratóriumi eredmények
Tisztelt Doktornő! Kérem, véleményezze a mellékelt laboratóriumi eredményeket és javasoljon további vizsgálatokat, szakrendeléseket. Segítség...
Gyomorfájás /feszülés
Jó napot 1 honapja fáj és feszít a gyomorszájam kicsit keserű néha a szám nem fogytam van etvágyam maga szerint mi lehet a gond és menyi idö lesz...
Gyomor feszülés/ fájdalom
Jó napot doktornő/ùr kb egy honapja feszít és fáj a gyomorszájamnál 5 éve volt helicobactetem mi lehet ez válaszát elöre is köszönöm