Szúró mellkasi fájdalom légvételkor

Kedves Doktor/Doktornő! Egy hónapja érzek rendkívűl erős szúró mellkasi fájdalmat mély légvetélnél. Eleinte csak ritkán hetente, később 4-5 napja jelentkezett, ma már minden nap érzem. A fájdalom este jön elő, de nincs köze a fekvéshez. Napközben is érzem, de csak nagyon enyhén (tomoa fájdalom) , szinte érsze sem veszem. Amikor előjön és mély levegőt veszek, olyan nagy a fájdalmam, hogy összerogyok, térdreesek, szóval nagy. Hirtelen jön elő, és hirtelen múlik el. A fájdalom a közép-baloldali területen érzem, a szegycsont és az alsó borda alatt, mögött közvetlen. A fájdalom kisugárzik a tarkómra is. A fájdalom spontán múlik, néha másodpercek alatt. Az érzés nagyon hasonlít arra amikor beszorul a levegő. Amikor erősen fáj gyakran kiver a víz, és zsibbadnak a lábaim, bár hozzá teszem, ez lehet, csak az ijedségtől van. Mintha pattogó hangot is hallok, de ezt is csak beképzelhetem. Kissé meg vagyok ijedve. A tüdőszűrés nem mutatott semmit. Kisgyermek koromban volt tüdőgyulladásom, illetve a gyomrom emésztésem gyakran rosszalkodik (havonta megy a hasam, csikar, főleg sok csoki fogyasztása után) . Ez mellett csak pollenallergiám van, amit nem kezelek. Multivitamin, és B-vitamin komplexumot szedek naponta. És elég stresszes mostanában az életem (vizsgák, munkanélküliség, szülők elvesztése) . Igyekeztem, minden lelki és testi befolyásoló tényezőt megosztani. Kérdésem, hogy milyen vizsgálatokat kérjek még a háziorvosomtól, illetve mi lehet a bajom. Köszönettel Dávid

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szanyi Andrea válasza szúró fájdalom témában

Kedves Kérdező!

Borda röntgen vizsgálatát, valamint EKG -t javasolnám, illetve, ha a "tüdőszűrés" a tüdőszűrő állomáson történt, akkor röntgen szakrendelésen hagyományos mellkas röntgenfelvétel elkészítését.

Ha ezek a vizsgálatok nem mutatnak kórosat, akkor valóban felmerülhet a stressz szerepe panaszainak előidézésében.

Nem zárható ki, hogy testtartási probléma is hozzájárul - esetleg túlságosan előregörnyedve ül.

Kérdés: 2014. január 11., 19:07; Megválaszolva: 2014. január 14., 17:12
Kérdések és válaszok: Fájdalom
Mi lehet a baj?
Tisztelt Doktor Úr! Kérdésem az lenne, hogy 24 éves vagyok, három hónapja szültem. Kb két hónapja szúrást érzek a hátamban néha mindkét...
Mell alatti fájdalom
Kedves Dr! Nekem olyan problémám van, hogy néha szúró, nyílaló fájdalmat érzek a mellem alatt néha felváltva mindkét oldalon és néha nyugalmi...
Szúró ismétlődő fájdalom a...
Tisztelt Hölgyem/Uram! Kb 10 napja érzek nem túl erős (10-es skálán 3/4-es) szúró fájdalmat a mellkasom közepén a szegycsont körül, de...
Visszatérő szúró izületi/izom...
Jó napot kívánok! Tisztet Doktor úr /Doktor nő Következő lenne a panaszom Januárban megfáztam egész testre kiterjedő lázam volt ebbe vissza estem...
Tisztelt Doktor- úr/nő!
A problémám már hosszabb időkre visszahúzódik. 8-9 hónapja éreztem először, a bal mellem alatt, erős, szúró fájdalmat. Azóta heti egy-két...