Meddig kell szedni?

Tisztelt Doktor Úr / Nő! Egy 2 évvel ezelőtti, rosszul sikerült foghúzást követően 79 éves nagymamám visszatérő, elviselhetetlen, éles fájdalomra panaszkodott a bal állkapocs tájékán, azon az oldalon, ahol a foghúzás is történt. Panaszával a háziorvoshoz fordult, aki megállapította, hogy a fájdalom idegi eredetű és két gyógyszert írt fel neki. Anafranil-t (napi kettő) és Stazepine-t, (napi 4) amit utasítása szerint "végig" kell szedni. Magas vérnyomásra a mama Norvasc-ot is szed a fent említett két gyógyszeren kívül, valamint Calcisedron-D-t csontritkulásra. Egyre többet panaszkodik szédülésre, amiből két komolyabb esése volt a közelmúltban. Nem hagy nyugodni a gondolat, hogy ez a szédülés összefüggésben van a szedett gyógyszerek hatásával. A mama: 54Kg, 1.68m magas, 79 éves, a legutolsó, júliusi laboreredményeket csatoltam Kérdésem a következő: Az Anafranil és/vagy Stazepine gyógyszerek szedése indokolt lehet 2 év után is? Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel, Zoárd

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kalóczkai Andrea válasza fájdalomkezelés témában

Kedves Kérdező!

A gyógyszerek valóban hatásosak, jók a nagymama fájdalmaira (trigeminus neuralgiára) . Azonban a Stazepin adagja talán magas, próbáljanak meg csak 4x0, 5 tbl-t szedni. A Stazepin túladagolás jele lehet szédülés. Felmerül azonban, hogy a nagymama más okból is szédülhet, igy neurológiai kivizsgálás is javasolt.

Kérdés: 2013. november 25., 14:54; Megválaszolva: 2013. december 04., 13:07
Kérdések és válaszok: Fájdalom
Ismeretlen fájdalmak
Tisztelt Doktor Nő! Pár hónapja lettem figyelmes arra, hogy a mellkasom bal oldalán, a kulcscsont aljától, a hónaljig és a mellbimbóig (nagyjából...
Lehetséges betört a homlokcsontom...
Szép napot! Sajnos verekedésbe keveredtem és kaptam 1-2 ütést ököllel a homlokom bal részére (a képen ez a jobb oldalnak felel meg) körülbelül 3...
Kidudorodó ér a karon.
Tisztelt Doktor! 26 éves férfi vagyok, és az lenne a problémám, hogy a bal felkarom belső részén van egy ér ami szabályosan púposodik ki. Van...
csipőfájdalom
Kedves Doktor nő! Évek óta tudtam, hogy csípőkopásom van, de még nem volt műtendő állapotban.Nem is foglalkoztam különösen vele, emellett copd...
Bal alhasi, medeence, comb fájdalom
Üdvözlöm! Eddig nem volt szokásom hason aludni, de a Covid kapcsán olvastam, hogy ajánlott, ezért most egy ideje hason alszom (A covid már három hete...