Meddig kell szedni?

Tisztelt Doktor Úr / Nő! Egy 2 évvel ezelőtti, rosszul sikerült foghúzást követően 79 éves nagymamám visszatérő, elviselhetetlen, éles fájdalomra panaszkodott a bal állkapocs tájékán, azon az oldalon, ahol a foghúzás is történt. Panaszával a háziorvoshoz fordult, aki megállapította, hogy a fájdalom idegi eredetű és két gyógyszert írt fel neki. Anafranil-t ( napi kettő) és Stazepine-t, (napi 4) amit utasítása szerint "végig" kell szedni. Magas vérnyomásra a mama Norvasc-ot is szed a fent említett két gyógyszeren kívül, valamint Calcisedron-D-t csontritkulásra. Egyre többet panaszkodik szédülésre, amiből két komolyabb esése volt a közelmúltban. Nem hagy nyugodni a gondolat, hogy ez a szédülés összefüggésben van a szedett gyógyszerek hatásával. A mama: 54Kg, 1.68m magas, 79 éves, a legutolsó, júliusi laboreredményeket csatoltam Kérdésem a következő: Az Anafranil és/vagy Stazepine gyógyszerek szedése indokolt lehet 2 év után is? Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel, Zoárd

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kalóczkai Andrea válasza a fájdalomkezelés témában

Kedves Kérdező! A gyógyszerek valóban hatásosak, jók a nagymama fájdalmaira (trigeminus neuralgiára). Azonban a Stazepin adagja talán magas, próbáljanak meg csak 4x0, 5 tbl-t szedni. A Stazepin túladagolás jele lehet szédülés. Felmerül azonban, hogy a nagymama más okból is szédülhet, igy neurológiai kivizsgálás is javasolt.

Kérdés: 2013. november 25., 14:54; Megválaszolva: 2013. december 04., 13:07
Kérdések és válaszok: Fájdalom
Csípőfájdalom 2 hónapja
Üdvözlöm! Lassan 2 hónapja főként éjszaka és reggel, amíg elindulok nagyon fáj a jobb oldali csípőm mögötti rész. Olykor már sírhatnékom van...
Fokozódó váll- és kézfájdalom...
Tisztelt Szakértő Orvos! Édesapám nevében szeretnék kérdést feltenni, ugyanis hónapok óta tartó, fokozódó fájdalma van, amire ezidáig nem...
Mellkasi fájdalom
Jó Napot Kívánok! Mostanába egyre sűrűbben előforduló mellkasi fájfalom,ami spontán jelentkezik bármilyen nagy erőkifejtés nélkül is és aminek...
Szív szúrás, fájdalom
Tisztelt Doktornő! Pont a járványhelyzet előtt diagnosztizálta a háziorvosom a magas vérnyomást és gyógyszert is kaptam rá és a magas pulzusomra...
Kulcscsont fájdalom érintésre
Tisztelt Doktornő! Az utóbbi időben észrevettem, hogy a szegycsontomnál és annak környékén érintésre kissé fájdalmas, illetve ha kissé...