Fejfájás: fontos a CT vizsgálat?

Tisztelt Doktor úr! A problémám a következő: 2 hete elestem és beütöttem a fejem. Nem volt se eszméletvesztés, se hányás, semmi külsérelmi nyom. Másnap orvosnál is voltam, megvizsgált, azt mondta, semmi baj nem lesz, pihenjek. Azonban 1 hete, a másik oldalon, a halántékomnál elkezdett tompán fájni a fejem (néha mind2 oldalon) , azóta szinte szüntelenül fáj. Hozzá kell tenni, hogy eléggé aggódom a baleset óta és rosszul alszom. Voltam tegnap neurológusnál, aki koponya ct-t javasolt. Viszont azt olvastam, hogy a ct nagy sugárterheléssel jár, növeli a rák kozkázatát, főleg fiatalabbaknál. Ön szerint szükséges elvégezni a ct vizsgálatot? Lehet később ennek következménye?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kerekes Éva válasza fejfájás témában

Tisztelt Érdeklődő!

A koponya Ct vizsgálat valóban sugárterheléssel jár, ezért indikálhatja csak neurológus, és ezért nem történik mindenkinek minden egyes sérülés esetében. Viszont koponyasérülésnél az általa kapott információ életmentő lehet.

A neurológus szakorvos azért tanul 11 évig, hogy ezt meg tudja ítélni. Ha az Ön esetében indokoltnak tartja a vizsgálat elvégzését, akkor nem kételkedjen benne! Egy vizsgálatnak még nem lesz káros következménye egy egészséges embernél!

Kérdés: 2012. október 03., 20:11; Megválaszolva: 2012. október 05., 11:59
Kérdések és válaszok: Fájdalom
Mitől lehet ez a fájdalom?
Tisztelt Doktornő/Doktorúr! Kb. Fél éve érzek a fejem hátsó részén (tarkóm felett) tompa fájdalmat. Nyomást és szorítást érzek mindennap...
Mi lehet a fejfájás oka?
Kedves doktornő! Két éves kislányom talán 3 hónappal ezelőtt bohóckodott testvérével hogy nagyon megrázta a fejét.Utánna sírt hogy fáj a...
verfertozes
Jo estet kivanok tegnap este elestem: a szam felszakadt es par horzsolas arcomon. a nyakam is faj de azelott jogaoran voltam lehetet attol is vagy az...
Tartós fejfájással kapcsolatban
Kedves Dr.! Azzal a kérdéssel kerestem meg, hogy párom (Nő/24) most van túl a náthán, Coldrex Max Grip-et szedett ezalatt. Azóta - lehet ettől...
Jobb halánték, arccsont fájdalom...
Tisztelt doktor úr/nő! Kb 3 napja érzek jobb halántéktájon kozepes erősegu, de zavaró fájdalmat, és tompa nyomást. Álmomban nem zavar, ébredés...