Miért zsibbad a nyelvem, a kezem és miert szédülök.

A zsibbadás már pár évvel ezelőtt jelentkezett nálam először. Orvosnál még nem voltam. Sajnos a háziorvosom nem igazán szereti beutalni a betegeit ezt tapasztalom. Nem tudom, hogy a panaszaim ellenére kapnék-e beutalót!? Ez a tünet kettőslátással kezdődik, enyhe szédüléssel, majd ezt követően nyelvzsibbadás és kézzsibbadassal fejeződik be. Közben és utána nagyon fáj a fejem. Minek az előjele lehet ez a tünet?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Puskásné Dr. Kocsis Erika válasza fejfájás témában

Kedves Kérdező,

Panaszait sok minden okozhatja, de véleményem szerint a hátterében leginkább idegrendszeri ok valószínűsíthető, mint például migrén (fejfájás speciális formája) , sclerosis multiplex (autoimmun folyamat, a központi idegrendszer olyan gyulladásos megbetegedése, mely során az idegsejteket borító myelin károsodik) , keringési zavar (ez inkább időskorra jellemző) , kézzsibbadás hátterében felmerül a gerinc megbetegedése is. Az, hogy panaszai évek óta megvannak és lényegesen nem romlottak nem utal súlyos betegségre, de a fentiekben említett felmerülő betegségek miatt érdemes lenne, Neurológiai szakrendelés felkeresése, ahol fizikális vizsgálat eredményétől függően meglehet további vizsgálatok (pl. MRI, CT, nyaki ér ultrahang vizsgálat) elvégzését is javasolnák bizonyos eltérések kizárása érdekében.

Üdvözlettel,

Kérdés: 2012. augusztus 27., 18:22; Megválaszolva: 2012. szeptember 08., 19:49
Kérdések és válaszok: Fájdalom
Mitől lehet ez a fájdalom?
Tisztelt Doktornő/Doktorúr! Kb. Fél éve érzek a fejem hátsó részén (tarkóm felett) tompa fájdalmat. Nyomást és szorítást érzek mindennap...
Mi lehet a fejfájás oka?
Kedves doktornő! Két éves kislányom talán 3 hónappal ezelőtt bohóckodott testvérével hogy nagyon megrázta a fejét.Utánna sírt hogy fáj a...
verfertozes
Jo estet kivanok tegnap este elestem: a szam felszakadt es par horzsolas arcomon. a nyakam is faj de azelott jogaoran voltam lehetet attol is vagy az...
Tartós fejfájással kapcsolatban
Kedves Dr.! Azzal a kérdéssel kerestem meg, hogy párom (Nő/24) most van túl a náthán, Coldrex Max Grip-et szedett ezalatt. Azóta - lehet ettől...
Jobb halánték, arccsont fájdalom...
Tisztelt doktor úr/nő! Kb 3 napja érzek jobb halántéktájon kozepes erősegu, de zavaró fájdalmat, és tompa nyomást. Álmomban nem zavar, ébredés...