• Pajzsmirigy alulműködés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves doktor úr/nő! A problémám, hogy állandóan fáradt vagyok és aluszékony. A súlyommal is probélmám van gyakran falási rohamok jönnek rám tornázom és próbáltam diétázni tornázom de eredménytelen ráadásul ha nem eszek szédülök és össze esésig vagyok. A fejem is gyakran fáj gyomortáji fájdalommal ás hányingerrel. Mi lehet a baj mért nem tudok lefogyni és nem ennyit enni? Voltam vérvételen is.Néhány eredményem: Koleszterin: 4, 18 mol/L 3, 50-5, 20 HDL koleszterin: 1, 29 mol/L 1, 10-1, 54 Vércukor: 4, 2 mol/L 3, 2-6, 1 Eosinopihil gran: 1, 20% - 2, 00-4, 00 Basolbil gran 0, 70% 2, 00-4, 00 Vörösvérselyt 4, 87 10^9/12/L 4, 20-5, 40 Hemoblobin 146, 00 g/L 120-160 THS:1, 950 mIU/L 0, 270-4, 200 fT4 Norm THS pmol/L * 9, 00-24, 200 fT3 Norm THS pmol/L * 2, 80-7, 10 Összpontszám:2386(2245 pont vizsgálat^+ 141 pont mintavétel, Én úgy látom minden rendben de van olyan eredmény ami befolyásolhatja a panaszaimat.? Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Fáklya Mónika válasza a pajzsmirigy témában

        Tisztelt kérdező! Ezek az eredények rendben vannak. Egynletesen kellene elosztania a napi ételbevitelt, így megelőzhetné a falásrohamokat. A fogyás véleményem szerint elsősorban fejben dől el. Ha naponta 5 alkalommal eszik de csak feét kétharmadát annak a mennyiségnek amit most fogyszt, valamint ügyel arra, hogy alacsony glikémiás indexű ételekből válasszon (ilyen táblázatokat talál az interneten) fogyni fog kis erőfeszítéssel, és elmaradnak a falásrohamok is. A mozgás is fontos, legalább heti 3 alkalommal.


        Dr. Fáklya Mónika
        endokrinológus, gyermekgyógyász Itt kérdezhet

        Dr. Fáklya Mónika

        Kérdés: 2011. szeptember 16., 12:30; Megválaszolva: 2011. szeptember 19., 21:43

      • Kérdések és válaszok a témakörben: