• Pajzsmirigydaganat mütét után

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktor Úr!

        2008.06.12-én mütöttek pajzsmirigydaganattal, ami után 07.09-én reoperációt is végrehajtottak rajtam, mivel a végleges szövettan kimutatta a folliculáris carcinomát.

        Voltam 08.19-től izotópos kezelésen is. Beállitották a hormonpótlást 150 L-Thyroxint szedek és napi 1500 mg Béres Calciumot, és 3x1 Rocaltrolt. Nagyjából jól vagyok, kissé fáradékony, hajolni hosszab ideig nem tudok, mert fáj a nyakam. Már dolgozom január 21. óta, könyvelő vagyok egy könyvelőirodában. És a kérdésem is ehhez kapcsolódik. Mostanában igen sokszor görcsöl a nyakam, ami igen kellemetlen és elég sürün jelentkezik.

        Okozhatja -e az idegeskedés, mert a munkahelyemen a negyedéves zárás idején igencsak sokat idegeskedtem. Elmondtam a háziorvosomnak ezeket és irt egy Clonazepam nevü gyógyszert, amitől kissé kába vagyok még reggel is, és dagad a lábam, viszont a görcsök ritkultak.Körülbelül mennyi idő alatt gyógyul meg a mütét helye, mert nekem még mindig érzékeny az egész nyakam.

        Várom válaszát.

        Tisztelettel:  Fityó Katalin

        WEBBeteg szakértő válasza a pajzsmirigydaganat témában

        Kedves kérdező!

        Mivel a műtét már régebben volt, gondolom azóta rendszeresen ellenőrzik. Így feltételezem, hogy a kálcium szintje nem alacsony, különös tekintettel arra, hogy kálcium pótlást is kap. Ebből, és abból az adatból kiindulva, hogy clonazepamra panaszai csökkentek elképzelhetőnek tartom, hogy a fokozott stressz okozta a tüneteit. MIndenesetre, ha a panaszai csak jelentkeznek keresse fel endokrinológusát. A nyak érzékenységének megszűnése egyéntől függ, így nem tudok erre önnek válaszolni.

         

        Üdvözlettel: Dr. Fáklya Mónika, endokrinológus, gyermekgyógyász


        Dr. Fáklya Mónika, endokrinológus, gyermekgyógyász
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-05 15:39:34; Megválaszolva: 2011. szeptember 29., 10:08

      • Kérdések és válaszok a témakörben: