Laboratóriumi eredmény

Tisztelt Doktornő / Doktor úr! Az alábbi laborvizsgálati eredmények kiértékelésében szeretnék segítséget kérni. glükóz 0': 3,9 mmol/l glükóz 60': 6,1 mmol/l glükóz 120': 5,2 mmol/l inzulin 0': 2,4 uIU/ml inzulin 60': 52,54 uIU/ml inzulin 120': 47,7 uIU/ml totál bilirubin: 42,6 umol/l (referencia értékek: 5,0 - 21,0) B12 vitamin: 158,0 pg/ml (referencia értékek: 180,0 - 914,0) triglicerid: 0,40 mmol/l (referencia értékek: 0,50 - 1,70) ösztradiol: 85,0 pmol/l (a menstruácós ciklus 3. napján; referencia értékek: folliculáris fázis 82,2 - 422,0) Mit jelentenek a fenti értékek, illetve amennyiben szükséges, milyen irányban, pontosan melyik szakterületet javasolt felkeresni? Segítségüket és válaszukat előre is nagyon szépen köszönöm. Üdvözlettel: A.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza laborlelet témában

Tisztelt kérdező!

Az Össz. bilirubin szint emelkedett. Hepatológia felkeresése jön szóba.

Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2021. június 03., 16:54; Megválaszolva: 2021. június 07., 19:00
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Megfelel a hormonok aránya?
Kérem nézzék meg a leletemet, és értékeljék ki a hormonokat, és azok arányát. Emellett gynecomastiám is van.
hormon eredmény kiellemzése
üdvözlöm! szeretném kiellemeztetni a hormonvizsgálatom eredményét: prolakrin: 266, 6 ösztradiol: 1083 progeszteron: 4, 1 nmol/l menses ideje:...
terhességi cukor
Kedves Doktornő! A jelenlegi várandósságom előtt inzulin rezisztenciát diagnosztizáltak. Erre gyógyszert és diétát írtak elő. A kontrollnál ...
IR? Vashiány?
Kedves Szakértő! IR terheléses laboron ezeket az értékeket kaptam, a panaszaim, fáradékonyság, haspuffadás, levertség, rossz közérzet. 2 pontos...
THS szint eltérés
Tisztelt DR! Az új munkehelyem miatt vérvételen estem át! Minden eredményem jó volt kivéve a THS! THS 0, 01 IU/ml T3: 29, 9 ng/l T4: 6, 9...